EXCLUSIV: Omorât şi tâlhărit de prietenii de pahar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri sătmăreni au fost prinşi aseară de poliţişti, fiind arestaţi pentru omor şi tâlhărie în cazul bărbatului găsit în putrefacţie ieri dupămasă. Înainte să-l omoare, cei doi criminali au locuit împreună cu victimă timp de câteva zile.

UPDATE ORA 16.50

Cei doi tineri cercetaţi în calitate de învinuiţi, în vârstă de 24 de ani fiecare, Peter Zorgo Tamas şi Makor Norbert Attila, făceau parte din anturajul victimei  Cristian Huiban. În urma cercetărilor, s-a constatat faptul că victima a fost omorâtă de chiar prietenii pe care îi găzduia temporar.

"Cei doi tineri, Peter Zorgo Tamas şi Makor Norbert Attila, au locuit timp de câteva zile cu victima înainte să-l omoare. Ei spun că l-au omorât pur şi simplu, fără vreun motiv anume. Au băut, s-au certat din nimicuri şi l-au luat la bătaie. După ce l-au bătut până la sânge şi l-au lăsat inconştient, au continuat să bea, după care au ieşit în oraş. S-au întors la casa lui şi i-au mai tras o tură de bătaie, după care s-au culcat. A doua zi au plecat. Acesta este filmul evenimentului în mare", spune Victor Liloiu, procurorul în caz.

După crimă, tinerii au luat televizorul şi cele doă DVDplayere din casă şi le-au vândut. Criminalii sunt reţinuţi timp de 24 de ore, iar mâine vor fi prezentaţi instanţiei, cu propunere de arest preventiv şi cercetaţi pental pentru omor şi tâlhărie.

"Pentru omor, cei doi pot fi condamnaţi de la 10 până la 20 de ani de închisoare, iar pentru tâlhărie, de la 7 la 20 de ani", încheie procurorul.

15.57

După audierile şi cercetările de la faţa locului, cumnatul decedatului a făcut portretul robot a celor doi indivizi pe care-i bănuia că l-ar fi omorât pe Cristian, iar Poliţia s-a deplasat în cartierul indicat de acesta – Micro 15 - pentru a-i aresta pe cei doi.
Huiban Cristian Marin, în vârstă de 35 de ani locuia singur în casa închiriată de pe bulevardul Octavian Goga nr. 5. În acest imobil a fost găsit ieri dupămasă de cumnatul lui, care a pornit în căutarea lui dupăc e timp de 10 zile nu avea veşti despre el. I-a descoperit cadavrul în curtea casei, ascuns în spatele toaletei. Decedatul era deja în putrefacţie şi aproape de nerecunoscut.
După ce Poliţia şi procurorul s-au deplasat la faţa locului şi au făcut cercetări, doi tineri sătmăreni – care s-au dovedit a fi criminalii – au fost duşi la audieri.
„Cei doi erau „prietenii” lui Cristi, cel puţin asta era explicaţia lui când l-am întrebat acum vreo două săptămâni despre ei. I-am văzut de câteva ori la el acasă, dar el era tare secretos şi nu spunea nimic. Acum se pare că şi-a dus secretul în cimitir”, spune cumnatul bărbatului.

Cumnatul bărbatului spune că acesta nu avea soţie, decât un băieţel, Raul - în vârstă de 12 ani - care locuieşte cu mama, fiind crescut de aceasta. Tatăl nu şi-a recunoscut copilul, motiv pentru care acesta nu îi poartă numele. Înafară de unicul copil ce-l avea dintr-o relaţie de concubinaj, Cristian Huiban avea 3 fraţi: un frate la Buzău, o soră la Satu Mare şi un alt frate - internat la un sanatoriu din Ştei, judeţul Bihor, având probleme mintale.
În urma autopsiei, medicii legişti au constatat că bărbatul a murit în din cauza traumatismelor la nivelul craniului cerebral, provocate de agresiuni fizice multiple. Bărbatul avea mai multe probleme cauzate de agresiunile corporale, printre care coastele rupte, craniul spart, dar şi organele interne deplasate.
Procurorul Victor Liloiu spune că cei doi tineri, având între 20 şi 30 de ani, sunt în continuare audiaţi.
„În urma audierilor am aflat că cei doi criminali ai lui Cristian Huiban locuiau în imobilul închiriat de acesta pe bulevardul Octavian Goga nr. 5, alături de el. După termianrea audierilor vom dezvălui identitatea celor doi şi motivul crimei”, spune procurorul Liloiu.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite