EXCLUSIV: Case vândute din stadiul de proiect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sfert din locuinţele care vor fi construite într-un cartier de lux din Satu Mare au fost deja cumpărate. Vilele de pe strada Gheorghe Bariţiu, cu suprafeţe de 140 şi 150 de metri pătraţi, se vând cu preţuri cuprinse între 61.000 şi 68.000 de euro.

Noul cartier de vile va fi construit pe strada Gheorghe Baritiu, pe un teren cumparat de dezvoltator în luna martie a acestui an. Proiectul, care cuprinde 27 de case de tip familial, a fost elaborat în decembrie 2009. Desi lucrarile sunt programate sa înceapă abia în toamna acestui an, şapte case au fost deja vândute.

image


„Avem deja un fel de antecontract de prevânzare cu clienţii care şi-au rezervat casele, însă aceste contracte pot fi reziliate în momentul în care printr-o întâmplare nefericită proiectul eşueaza. Oamenii îşi primesc banii înapoi, iar noi plătim şi o penalizare. De asemenea, dacă se întârzie cu finalizarea caselor, plătim penalizare de 0,1%/zi din valoarea casei”, susţine Radu Cristian, unul dintre cei trei investitori.
Pâna acum au fost cumpărate şase din casele proiectate pe prima parcelă, ale cărei lucrări vor începe în septembrie, si încă una de pe o altă parcelă, pe care construcţiile vor demara abia în primăvara anului viitor.
Radu Cristian susţine că patru din cele şapte case vândute au fost rezervate de sătmăreni care trăiesc în străinatate: unul din Irlanda şi trei din Austria.  „Principalul motiv pentru care aceştia îşi doresc o casă în vreme de criză este faptul că vor să aibă o locuinţă unde să se întoarcă acasă, dar şi pentru că preţurile sunt mici acum şi merită să investească”, spune Radu Cristian.

image

Preţuri la case

Noul cartier, numit Prieteniei, va fi compus din patru parcele, fiecare având între şase şi opt case. Vilele sunt de două tipuri: unele au o suprafaţă de 150 de metri pătraţi şi teren aferent de 3,6 ari, iar altele vor avea 140 de metri pătraţi şi teren de 2,5 ari. Primele case se vând la 68.000 euro, iar cele puţin mai mici cu 61.000 euro.
Investitorii au lansat şi o oferta „de criză“ pentru vânzarea locuinţelor: cei care achită acum un avans primesc o reducere de 10% din valoarea acestuia. „Am încercat sa stabilim preţuri aşa-zis „de criză”, pentru ca sătmărenii să investească acum într-o locuinţă, care peste doi-trei ani va costa chiar şi cu 50% mai mult”, spune Rolland Suciu, agent imobiliar la Arra Imobiliare, care se ocupa de vânzarea caselor.

Cifra:
7 dintre cele 27 de case sunt deja rezervate de sătmăreni

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite