Satu Mare: EXCLUSIV "Biuţa" a fost arestat în lipsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: EXCLUSIV "Biuţa" a fost arestat în lipsă
Satu Mare: EXCLUSIV "Biuţa" a fost arestat în lipsă

Cu toate că avea obligaţia să se prezinte la ora 13.00 în faţa completului de judecată, Biuţa a fost de negăsit. Jandarmii care l-au cautat cu mandat de ridicare nu l-au găsit la domiciliu. Acesta a primit mandat de arest preventiv pentru 29 de zile, fiind eliberat în lipsa lui.

UPDATE ORA 20.00

În cursul zilei de azi, pe numele lui Ionel Rostaş, zis “Biuţa” a fost emis un mandat de arest preventiv pe o perioadă de 29 de zile, acesta fiind eliberat în lipsa inculpatului deoarece nu a putut fi găsit de poliţişti, el sustrăgându-se urmăririi penale. Celelalte trei persoane, Alina Scrurtu, Daniel Şuta şi Istvan Molnar au primit interdicţia de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile, fiecare dintre ei recunoscând că Biuţa a fost cel care a provocat accidentul de circulaţie.

Decizia a fost luată de judecătorul Felix Cordonel, ieri la ora 17.00, când în sala de judecată a fost prezentă doar Alina Scurtu şi apărătorul lui Daniel Şuta. Cu toate că în cursul dimineţii, mascaţii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare s-au prezentat în faţa casei lui Ionel Rostaş cu mandat de ridicare de la domiciliu, acesta a fost de negăsit. A fost dat în urmărire generală, iar mandatul va fi pus în executare în momentul în care, Ionel Rostaş va fi identificat de organele de urmărire penală. Există posibilitatea ca pe numele lui să se emită şi un mandat de arest internaţional



Citiţi şi

„Biuţa” şi gaşca, audiaţi de procurori


Tatăl tânărului ucis în accident - „Vreau să fie pedepsit Biuţa”

„Biuţa” era mort de beat în momentul accidentului

Tânărul de 19 ani care se afla în maşina condusă de fiul clanului Bia a decedat

VEZI AICI GALERIE FOTO




După o zi întreagă de a audieri, cei trei prieteni ai lui Ionel Rostaş, zis „Biuţa”, au recunoscut în faţa procurorului că el a fost conducătorul autoturismului marca BMW, implicat în accidentul rutier din data de 8 august, de pe strada Careiului, soldat cu un mort. Motivul pentru care l-au favorizat de la bun început pe Biuţa a fost teama de acesta.

După mai bine de 10 ore în care au fost presaţi de întrebările oamenilor legii, cei trei tineri, Alina Maria Scurtu, Daniel Şuta şi Istvan Molnar au cedat.
Declaraţia care a şocat pe toată lumea i-a aparţinut Alinei Scurtu, care a mărturisit că nici nu se afla în autoturismul pe care iniţial susţinuse că l-a condus. „Mi-a fost frică să spun că Biuţa a condus. Abia acum am realizat ce se poate întâmpla cu mine. Eu nu am fost în maşina respectivă, eram acasă şi m-a sunat să merg la locul accidentului”, a declarat Alina Scurtu.
La fel au procedat şi ceilalţi doi pasageri din maşina lui Biuţa. „Am minţit pentru că Alina a început toată povestea. Şi-a luat vina asupra ei şi noi trebuia să menţinem spusele acesteia. Ne-a fost şi teamă”, a declarat Istvan Molnar, pasager în maşină.

Agitaţie în faţa Palatului Justiţiei

Pe parcursul zilei de ieri, familiile celor implicaţi şi-au aşteptat copiii să iasă de la audieri. Atmosfera s-a încins abia după ce tatăl lui Biuţa şi-a scos fiul din Tribunal, în timp ce ceilalţi trei au rămas sub supravegherea oamenilor legii, cu toate că erau liberi să plece, madatul de arestare pentru 24 de ore expirând la orele 18.30. „Nu înţelegem de ce Biuţa a plecat şi copiii noştri sunt ţinuţi acolo. Unde este dreptatea din România”, a declarat revoltată mama lui Daniel Şuta, Ani Şuta.

Conform legii, după expirarea mandatului de arestare pentru 24 de ore, în lipsa unui alt mandat, arestaţii sunt liberi să plece. „Abia la ora 20.00 am reuşit să îmi scot fiul din Tribunal. L-au ţinut acolo două ore nejustificat. Avocatul s-a enervat şi m-a lasat baltă”, a declarat Ionel Rostaş, tatăl lui Biuţa.

Ceilalţi trei tineri au ales de bună voie să aştepte în interiorul Tribunalului soluţia dată de instanţa de judecată cu privire la măsura de cercetare a acestora în stare de arest pentru 29 de zile. „A fost opţiunea noastră. Ni s-a transmis că este mai bine să aşteptăm aici”, a mai declarat Alina Scurtu.
Soluţia instanţei trebuia să se pronunţe ieri la 23.30, dar a fost amânată pe astăzi la ora 13.00, oră la care Biuţa nu avea intenţii să se prezinte. „Nu avem avocat, nu mergem la instanţă”, ne-a declarat de dimineaţă tatăl său.
„În cazul în care nu se va prezenta şi va primi mandat de arestare, poliţiştii sunt obligaţi să îl pună în executare. Îl vor căuta la domiciului, iar dacă nu va fi găsit, va fi dat în urmărire”, a declarat judecătorul Remus Nemeş. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite