Satu Mare: Drogurile au priză în Sătmar – revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Drogurile au priză în Sătmar – revista presei locale
Satu Mare: Drogurile au priză în Sătmar – revista presei locale

După cum era de aşteptat, drogurile de toate felurile au ajuns şi pe piaţa sătmareană în ultimii ani scrie Gazeta de Nord-Vest şi Satu Mare este al 12-lea judeţ din ţară în care se pot emite noile tipuri de acte, titrează Informaţia Zilei.

Dacă la început substanţele stupefiante au fost o raritate, în ultimii ani dealerii de astfel de substanţe şi-au găsit din ce în ce mai mulţi cumpărători. Din păcate, acest fenomen este pe un curs ascendent, înregistrandu-se o creştere evidentă a traficului, dar mai ales a consumului de droguri. Cum un rău nu vine niciodată singur, în ultimul timp, magazinele care comercializează aşa zisele droguri legale au apărut ca şi ciupercile după ploaie. Daca la început a fost doar unul singur, în acest moment există nu mai putin de trei astfel de unităti de comercializare. Mai mult, internetul este invadat de oferte de acest gen, zeci de magazine virtuale înregistrând vânzari consistente, în condiţiile în care acestea se dezvoltă de la lună la lună. În acest context, instituţiile abilitate încearcă să păstreze fenomenul la “strict secret”, evitând să ofere informaţii care intră la categoria “informaţie de interes public”, în conditiile în care se solicită date statistice, nicidecum date de identificare a vreunei persoane, fie ea consumator, dealer sau ofiţer, scrie Gazeta de Nord-Vest.


S-a inaugurat sediul contestatelor paşapoarte 666



De luni, şi judeţul Satu Mare s-a aliniat judeţelor din România care emit controversatul paşaport biometric. Tensiunile legate de acest paşaport au apărut din cauza codului de bare cu datele biometrice de pe paşaport, ce ar putea conţine 666, simbolul diavolului. Chestor de poliţie dr. Aurel Vasile Sime – director general al Direcţiei Generale a Paşapoartelor – susţine că noul paşaport nu conţine numărul satanic 666, iar dacă apare cumva în seria paşaportului aceasta poate fi extrasă astfel încât toată lumea să fie mulţumită, titrează Informaţia Zilei.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite