Drama lui Iovan: Din casa de copii, în arestul Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dat afară vineri din Centrul de Criză al Direcției pentru Protecția Copilului, Iovan Fogoroşi a ajuns pe mâna Poliţiei , acuzat că a obţinut sume de bani de la diferite societăţi comerciale în numele Direcţiei pentru Asistenţă Socială, folosind contracte false. El a fost prins în flagrant ieri  şi reţinut pentru 24 de ore.

Iovan Fogoroşi a fost prins în flagrant în cursul zilei de ieri, în timp ce încerca să încheie, în numele Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, 30 de contracte cu o societatea comercială sătmăreană pentru furnizarea de servicii şi programe Tv. Poliţiştii spun că valoarea echipamentelor pe care le-ar fi primit, ca urmare a încheierii contractelor, este de peste 20.000 de lei.
„Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestuia. Rugăm toate persoanele care cunosc activitatea tânărului, respectiv societăţile comerciale care au fost înşelate prin diferite mijlaoce de acesta să apeleze la Inspectoratul de Poliţie pentru a ne ajuta să descoperim întreaga activitate infracţională”, spune Ana Lăpuşte Mălăescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare.
Iovan Fogoroşi şi alte persoane se află şi în prezent la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, unde sunt audiaţi.
„Iovan Fogoroşi, a fost prezentat astăzi Judecătoriei Satu Mare cu propunerea de arestare preventivă, însă magistraţii au dispus măsura preventivă de a nu părăsi localitatea pe durata desfăşurării cercetărilor”, spune prim-procurorul Ana Rusu.

Abandonat la naştere, Iovan Fogoroşi a crescut numai prin casele de copii. După împlinirea vârstei de 18 ani a rămas în sistem pentru a-şi continua studiile şi a-şi găsi un loc de muncă. Cum acest lucru nu s-a întâmplat,  în ultima perioadă a fost cazat la Centrul de Criză al DGAP de unde a fost dat  afară a expirarea termenului legal de şase luni.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite