Dotări da, medici ba-Revista presei sătmărene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși oferă condiții de nivel european, fiind dotat cu aparatură performantă, Spitalul din Carei se confruntă cu o lipsă acută de cadre medicale în timp ce toate posturile sunt blocate și Satu Mare are primul caz confirmat de gripă porcină, scriu ziarele locale. 

Dotări da, medici ba-Gazeta de Nord Vest scrie despre lipsa medicilor careieni. Culmea ironiei, deși Spitalul din Carei oferă în acest moment condiții la nivel european, cu aparatură de specialitate, unitatea se confruntă cu o criză acută de medici specialiști. În aceste condiții, cu toate că la Carei există, probabil, cele mai bune condiții din județ, deocamdată instituția nu poate oferi servicii medicale pe măsura condițiilor. Totuși, conducerea Primăriei și a Spitalului Carei se luptă pentru a aduce medici la Carei, cu toate că posturile sunt blocate.


Primul caz confirmat de gripă porcină, titrează Informația Zilei. Bărbatul bolnav este din Târşolţ, are 37 de ani şi în decembrie a venit de la muncă din Franţa. Acum este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj. Vineri dimineaţă DSP  a declanşat  ancheta epidemiologică pentru identificarea contacţilor. DSP a identificat opt contacţi de grad 0, din care cinci copii cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani şi trei adulţi, respectiv soţia pacientului şi socrii acestuia. Aceeaşi anchetă epidemiologică relevă faptul că până în prezent soţia, cei doi copii, cât şi restul familiei, nu prezintă deocamdată  simptomele specifice pentru gripa AH1N1. DSP a dispus medicului de familie din  localitate supravegherea clinică şi epidemiologică a tuturor celor 8 membri ai familiei pe perioada de incubaţie a bolii, care este de 7 zile de la data debutului.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite