Dosarul miliardarului „Unicarm” bate pasul pe loc la Curtea de Apel Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Lucuț este cel mai bogat sătmărean
Vasile Lucuț este cel mai bogat sătmărean

Magistrații Curții de Apel Oradea au amânat luni soluționarea contestației în anulare despusă de medicul Dan Călin Leahu la soluția de achitare a miliardarului Vasile Lucuț în dosarul de ultraj.

Aceasta este cea de-a parta oară când judecătorii instanței orădene amână soluționarea recursului la contestația în anulare prin care miliardarul Vasile Lucuț, cel mai bogat sătmărean, cu o avere de 48-49 milioane de euro, a fost „spălat” de Curtea de Apel (CA) Oradea. Magistrații așteaptă dosarul de fond de la Înalta Curte de Casație și Justiție.  
Film de groază
În 2004, Lucuț l-a bătut pe Dan Călin Leahu, medic cu atribuții de inspector în cadrul Direcției Sanitar – Veterinare, în fabrica Unicarm din Vetiș, după ce acesta a oprit de la comercializare organe de porc infestate cu puroi și hepatită. Judecătoria Satu Mare l-a condamnat pe miliardar la șapte luni de închisoare cu suspendare și la plata unor daune de 50.000 de lei. Lucuț a fost achitat printr-un viciu de procedură suspect la Curtea de Apel Oradea, după o serie de nereguli procedurale ale magistraților CA, care au preschimbat în mod ciudat un termen în timpul vacanței judecătorești și au omis să citeteze avocatul medicului.

CITEȘTE AICI Regele imperiului Unicarm, albit de Curtea de Apel Oradea

„Așteptăm decizia magistraților, dar este foarte probabil să ajungem în 2012 fără o soluție, depinde de Înalta Curte” a declarat pentru satu-mare.adevarul.ro Dorina Leahu, soția medicului.
Soluția de achitare a patronului Unicarm a fost atacată de medic la Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea de Apel Oradea. Medical a sesizat și Secția pentru Judecători de la Consiliul Suprem al Magistraturii, acuzînd preschimbarea ilegală a termenului de judecată și a completului într-unul favorabil miliardarului. Leahu a depus plângeri penale la Parchetul de pe lângă CA Oradea împotriva judecătorilor care l-au achitat pe miliardar.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite