Doi cetăţeni maghiari au fost prinşi cu 15 valize de ţigări de contrabandă (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi cetăţeni maghiari, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră sătmăreni în timp ce transportau 15 valize pline cu ţigări de contrabandă. Bărbaţii au venit din Fehergyarmat la Satu Mare cu un microbuz.

Vezi aici GALERIE FOTO de la acţiunea Poliţiei de Frontieră

Doi cetăţeni maghiari de 28 şi 40 de ani din Fehergyarmat (Ungaria) au fost prinşi de poliţiştii de frontieră sătmăreni în timp ce transportau peste 8000 de pachete şi 11 baxuri de ţigări de contrabandă ascunse în 15 valize într-un microbuz.
Cei doi au fost opriţi de poliţişti pe raza municipiului Satu Mare şi reţinuţi la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare având asupra lor 15 valize pline cu ţigări de contrabandă cu timbru fiscal ucrainean, provenite din Duty Free-uri, fără acte de provenienţă.
Vezi aici video cu ţigările descoperite



Când poliţiştii au început să descarce microbuzul au descoperit nu mai puţin de 14 valize şi un geamantan plin cu ţigări de contrabandă, având timbru fiscal ucrainean. Bărbaţii, aflaţi şi ei la faţa locului au refuzat să ofere informaţii privind identitatea lor sau destinaţia ţigărilor. Ei ne-au dezvăluit doar localitatea de provenienţă a mărfii.
„Nu ştiam ce se află în valize şi nu ştim nici unde trebuiau să ajungă ţigările. Noi am venit din Fehergyarmat, Ungaria, şi am asigurat doar transportul la cererea unui alt cetăţean maghiar”, a declarat pasagerul autoturismului.
Şoferul, un bărbat de 28 de ani, spune că nu cunoaşte destinaţia ţigărilor. „Eu am fost rugat să fac acest transport, dar nu ştiu la cine trebuia să ajungă mai exact conţinutul autoturismului”, a  declarat acesta.
Poliţiştii de frontieră au estimat cantitatea şi valoarea ţigărilor de contrabandă la aproximativ 8000 de pachete şi 11 baxuri, având o valoare de aproximativ 8.000 de euro.
„Urmează să numărăm pachetele descoperite în valize şi în autoutilitară pentru a stabili cu exactitate cantitatea şi valoarea lor, respectiv să audiem cei doi bărbaţi pentru a afla destinaţia mărfii”, spune Oana Totorean, purtătorul de cuvânt al IJPF Satu Mare.
Vezi aici video cu declaraţia Oanei Totorean

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite