Doar zece mii de lei colectaţi luna aceasta din taxa specială de salubrizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În evidenţele Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale a municipiului Satu Mare figurează în prezent un număr de 6.892 de contribuabili care au depus declaraţiile pentru plata taxei speciale de salubrizare, doar circa 10.000 de lei au fost colectaţi de la începutul acestui an din taxa specială.


Din cei 115.000 de locuitori  ai municipiului, circa 74.000 au încheiate contracte de salubrizare cu Florisal, însă doar 62.000, dintre aceştia  îşi plătesc efectiv tarifele lunare pentru serviciile de ridicare a gunoiului. La  aceştia se adaugă şi cele circa 6.900 de persoane care şi-au înregistrat la Finanţele Locale obligaţia de plată a acestei taxe. Astfel că doar 68.900 de sătmăreni din 115.000 îşi plătesc efectiv serviciile de ridicare a gunoiului menajer.

Potrivit unui comunicat al Direcţia de Impozite şi Taxe Locale (DITL) Satu Mare, de la începutul anului 2010, din taxa specială de salubrizare a fost încasată suma de 9.486 lei. În evidenţele Finanţelor Locale Satu Mare figurează în prezent un număr de 6.892 de contribuabili care au depus declaraţiile pentru plata taxei speciale de salubrizare. Dintre aceştia, pentru un număr de 1.244 contribuabili s-au emis decizii de impunere stabilindu-se obligaţiile de plată.

Sătmăreni care nu au contracte de salubrizare încheiate cu Florisal, sau fie nu au achitat taxa specială la Finanţe riscă amenzi de până la 1.000 de lei. DDITL Satu Mare a demarat mai multe controale, prin sondaj, a obligaţiei de plată a serviciului de salubrizare . Amenzile sunt între 500 şi 1000 de lei pentru cei care  nu au contract cu Florisal, de 6,85 lei pe lună de persoană, şi nici nu au depus o declaraţie de impunere la Finanţe, pentru plata taxei speciale de salubrizare de 8 lei pe lună de persoană.

 Potrivit DITL Satu Mare, taxa specială de salubrizare trebuie plătită de către toţi cetăţenii municipiului Satu Mare care nu au încheiate contracte pentru serviciile de salubrizare cu operatorul SC Florisal SA respectiv de cei pentru care, pentru neplata facturilor li se desface contractul de salubrizare.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite