Satu Mare: Doar 1 din 8 pensionari va pleca în staţiune anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Doar 1 din 8 pensionari va pleca în staţiune anul acesta
Satu Mare: Doar 1 din 8 pensionari va pleca în staţiune anul acesta

Biletele de tratament acordate pensionarilor sătmăreni sunt foarte puţine. Din cei 8.538 de pensionari care au depus cereri de la începutul acestui an, vor plecat în staţiuni doar 2.769.   

Nemulţumiri în rândul pensionarilor sătmăreni. Din cei 8.538 care au depus cereri la Casa Judeţeană de Pensii pentru obţinerea unui bilet într-una din staţiunile din ţară doar 2.769 au primit un răspuns pozitiv. Ei vor pleca în staţiuni până la sfârşitul lunii iulie şi vor beneficia de 18 zile de tratamente, în funcţie de recomandările medicilor. Lotica Dod, de 57 de ani, a declarat că a depus cerere săptămâna trecută. “Sunt pensionată pe caz de boală şi mi-ar prinde bine un tratament pentru reumatismul de care sufăr de ani de zile. E primul an în care îmi încerc norocul şi sper să prind un bilet” a încheiat pensionara.


Doar 1.135 de bilete suplimentare aprobate 

Pentru a veni în ajutorul pensionarilor, conducerea Casei Judeţene de Pensii (CJP) a cerut Ministerului Muncii şi Egalităţii de Şanse suplimentarea biletelor de tratament. Directorul CJP, Eugenia Sabou a declarat: “am fost săptămâna trecută la Bucureşti unde am cerut Ministerului Muncii suplimentarea numărului de bilete şi am obţinut 1.135. Sper ca şi pe lunile viitoare să mai obţinem nişte bilete în plus pentru ca un număr cât mai mare de pensionari să se poată bucura de o bine-meritată vacanţă” a încheiat Eugenia Sabou. Locurile din staţiuni au fost repartizate târziu anul acesta deoarece Ministerul Turismului nu s-a grăbit să încheie contracte cu staţiunile din ţară. Staţiunile preferate de sătmăreni sunt Felix, 1 Mai, Sovata, Căciulata, Vatra Dornei şi Covasna. De bilete gratuite în staţiuni beneficiază persoanele care au fost deportate, cele care au avut de suferit în închisorile comuniste, dar şi revoluţionarii. Restul pensionarilor vor achita pentru un bilet la tratament jumătate din valoare pensiei pe o lună.


O comisie din cadrul Casei Judeţene de Pensii analizează cererile pensionarilor 

Biletele de tratament nu se oferă cu una cu două sau în funcţie de cine depune mai repede cerere. Înainte ca biletele să fie repartizate o comisie din cadrul Casei Judeţene de Pensii analizează cererile pensionarilor iar în funcţie de recomandările medicului de familie sau a medicului specialist biletele sunt împărţite. Au prioritate pensionarii cu afecţiuni grave care necesită anual tratament de specialitate. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite