Dispută pedelistă pe „ciolanul” de la Cadastru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Holdiș, președintele Organizației Județene a PDL Satu Mare
Ioan Holdiș, președintele Organizației Județene a PDL Satu Mare

Latifundiarul susținut de prefectul Radu Giurcă a ratat postul de director în favoarea Monicăi  Prodan, sprijinită de președintele Organizației Județene a PDL, deputatul Ioan Holdiș.

Postul de conducere de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imbiliară (OCPI) Satu Mare a generat un conflict intern în PDL, după ce prefectul Radu Giurcă și președintele Organizației Județene a PDL Satu Mare, deputatul Ioan Holdiș, au susținut oameni diferiți pentru funcția de conducere.
Surse din PDL afrmă că luni, prefectul Radu Giurcă a vrut să-l instaleze la conducerea OCPI pe Gheorghe Bozântan, fost director al instituției în timpul guvernării PSD. Potrivit surselor, prefectul a aflat abia de la Bucureşti de ordinul de numire a Monicăi Ardelean Prodan ca director interimar, la propunerea deputatului PDL Ioan Holdiș. Gheorghe Bozântan, omul susținut de prefect, este un cunoscut latifundiar sătmărean.
Prefectul Giurcă și deputatul Holdiș nu au dorit să comenteze situația. Monica Prodan susține că numirea ei nu a avut la bază criterii politice. „Am fost numită de Agenția Națională de Cadastru, cu delegatie pe șase luni, și îmi păstrez și funcția de registrator șef, șef servicu la publicitate imobiliară, pe care am deținut-o anterior. Numirea mea nu este o numire politică. Nu sunt membru PDL și nu sunt la curent cu ce disensiuni a creat numirea mea ca director interimar” a declarat Monica Prodan.
Atmosfera în PDL județean a devenit tensionată după vânătoarea de directori corupți demarată la Satu Mare, în ultimele luni ale anului trecut, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. PDL și-a pierdut președintele de la Organizația Județene de Femei, Mariana Popa, fost inspector general școlar și pe directorul Autorității Rutiere Române Satu Mare, Nicolae Jurj, în urma dosarelor de corupție instrumentate de DNA.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite