Dispută juridică internațională. Primăria vrea să încheie capitolul proceselor din ISPA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apaserv și Primăria Satu Mare au litigii de natură juridică cu Aqua Engineering GmbH, firma care a executat lucrările de reabilitare ale stației de tratare a apei potabile efectuate în cadrul proiectlui ISPA derulat de municipalitate.

Litigiile au la bază o serie de nereguli apărute în raporturile financiare dintre executant și beneficiarul lucrărilor, societatea Apaserv și Primăria Municipiului Satu Mare. Printr-un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consliu Local programată să se desfășoare joia viitoare, directorul Apaserv Ioan Leitner va fi mandatat de municipalitate să pună punct final relațiilor financiare cu austriecii. „Este vorba despre o formalitate. Mandatarea directorului general al Apaserv Ioan Leitner printr-o hotărâre de Consiliu Local îi va permite acestuia să semneze o serie de documente care să pună capăt litigiilor cu executantul lucrărilor” a declarat Primarul Iuliu Ilyes.

Edilul-șef afirmă că litigiile, aflate pe rolul instanțelor din Austria, au la bază decontările, întârzierile survenite la plăți, modificările aduse lucrărilor, datoriile și penalitățile survenite pe parcursul anilor de derulare a contractului. „Procedura decontărilor pe fonduri ISPA a fost greoaie. În plus, raporturile financiare au fost complicate de întârzieri la lucrări și penalități. Am ajuns la un consens cu toată lumea și vrem să încheiem definitiv acest capitol. În final, austrieci nu s-au dovedi cu nimic mai presus de grecii sau turcii care au mai lucrat pe la noi” a mai afirmat primarul. 

Recepția finală a Proiectului ISPA „Îmbunătățirea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, colectare a apelor uzate și a stației de epurare în municipiul Satu Mare” a avut loc în 2008 și a fost primul proiect ISPA finalizat în România. Proiectul a avut o valoarea de peste 37 milioane euro, din care 26,5 milioane finanțare nerambursabilă ISPA.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite