Update:VERDICT: Directorul şcolii „Constantin Brâncoveanu“ a murit în urma unei autoaccidentări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii sătmăreni şi poliţştii au finalizat ancheta în cazul directorului şcolii „Constantin Brâncoveanu“, găsit decedat ieri dimineaţa. Conform rezultatelor autopsiei, moartea acestuia s-a datorat unei auto-accidentări. Poliţiştii exclud varianta omorului.

Update ora 15.20

Petru Popa, directorul şcolii generale „Constantin Brâncoveanu“ a murit în urma unei auto-accidentări. Acesta este verdictul dat de procurorii criminalişti şi poliţiştii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, în urma finalizării autopsiei.

„Nu se pune în discuţie omorul. Este vorba despre auto-accidentare. În urma autopsiei, s-a concretizat varianta pe care am mers încă de ieri“, a declarat Marius Gânţă, comisar în cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare. 

Ora 10

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, Ana Rusu, a spus că dosarul se află în competența procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cei care anchetează o posibilă crimă. “Deocamdată nu am fost noi solicitați, ei se ocupă de caz”, a spus Ana Rusu.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare spune că autopsia va elucida cazul. „Din cercetarea la faţa locului reiese că bărbatul ar fi căzut accidental în cuţit, însă nu se exclude nici varianta crimei. Abia după ce vom avea rezultatele autopsiei, vom putea să ne pronunţăm“, a declarat procurorul Gabriela Pop.

Poliţia a refuzat să dea informaţii despre caz. Purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Ana Mălăiescu nu era informată cu privire la incident şi a şi refuzat ulterior să declare dacă s-a petrecut evenimentul sau nu. „Nu pot să spun nimic“, a spus Ana Mălăiescu.

Director respectat

Colegii de muncă spun că soţia acestuia, profesoară de chimie la aceiaşi şcoală, a presimţit încă de dimineaţă că s-a întâmplat ceva. „Trebuia să ajungă la şcoală, nu răspundea la telefon. A început să plângă înainte de a afla că s-a întâmplat ceva“, a declarat Maria Boitor, asistentă în cadrul şcolii.

 „Suntem şocaţi şi acum, nu ne vine să credem. A fost un om atât de bun, plin de viaţă şi foarte activ. Parcă era un poet care ne lăsa de fiecare dată fără replică. Moartea lui ne-a lăsat într-adevăr fără replică“, a spus Cucuiet Otilia, bibliotecara şcolii Constantin Brâncoveanu.
Petru Popa a fost directorul şcolii „Constantin Brâncoveanu“ de şapte ani. Înainte a ocupat mai multe funcţii, printre care şi la Inspectoratul Şcolar Satu Mare. Acesta urma să se pensioneze în acest an.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite