Direcția Sanitar-Veterinară întețește controalele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De la începutul anului, în județ s-au descoperit 15 cazuri de trichineloza.
De la începutul anului, în județ s-au descoperit 15 cazuri de trichineloza.

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 16 martie - 23 martie, un număr de 74 de acţiuni de control la unităţi şi gospodăriile populaţiei.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat un avertisment şi o amendă contravenţională în valoare de 600 de lei.

Au fost verificate depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine, grădiniţe, unităţi de vânzare cu amănuntul, târguri şi pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non animală, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte, ferme păsări, farmacii veterinare, gospodării ale populaţiei, dar și fonduri de vânătoare.

Sancțiunile au fost date pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare și pentru neanunţarea în termen legal a medicului veterinar oficial despre îmbarcarea  animalelor.

De la începutul anului, pe  raza judeţului, au  fost depistate 15 cazuri de trichineloză şi au fost diagnosticate ca purtătoare de  virus rabic șase vulpi.

Acţiunile întreprinse de către inspectorii DSVSA Satu Mare, vor continua şi în perioada următoare, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi a animalelor, de a preveni difuzarea bolilor transmisibile şi reducerea riscului de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare.                                         

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite