Dezgheţ pe piaţa auto - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi

Criza financiara i-a obligat pe dealerii auto să lase din preţuri,propunându-le potenţialilor clienţi oferte extrem de tentante, scrie Gazeta de Nord -Vest. Iar Informaţia Zilei scrie că deşi stau 27 într-o cuşcă, găinile sătmărene care fac ouă marcate cu cifra 3 nu sunt stresate.



             Blocajul de pe piaţa auto second hand, care nu părea să dea vreun semn de schimbare în bine în cursul anului 2009, pare să fi luat o altă întorsatură, în special în ultimele două luni. Astfel, fie ca este vorba despre simpli oameni care fac un ban cinstit din importurile de autoturisme second hand din ţările membre UE, dealeri autorizaţi de autoturisme rulate sau reprezentante auto ale unor mărci arhicunoscute, nivelul vânzărilor pe acest segment de piaţă este în creştere, titrează Gazeta de Nord - Vest.

Deşi stau 27 într-o cuşcă, găinile sătmărene care fac ouă marcate cu cifra 3 nu sunt stresate, tirează Informaţia Zilei.

Săptămâna trecută Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului pentru Cercetări Alimentare din România a stârnit o adevărată isterie .
El susţine că păsările crescute în baterii nemodernizate sunt chinuite, iar hormonul stresului, eliberat ca reacţie de apărare, trece în organismul omului după consumarea ouălor respective.

Scandalul pe această temă se pare că a fost declanşat de reprezentanţii organizaţiei de protecţie a animalelor “Vier Pfoten”, care au susţinut o informare privind semnificaţia cifrelor (0, 1, 2 şi 3) care sunt pe ştampila aplicată pe coaja oului. 0 – înseamnă ouă provenite de la găini crescute în aer liber, cu hrană ecologică; 1 – ouă de la găini crescute în are liber; 2 – ouă de la găini crescute în hale la sol şi 3 – ouă de la găini crescute în baterii. Pentru a vedea care este reacţia consumatorilor, a medicilor veterinari şi a fermierilor sătmăreni specializaţi pe producţia de ouă pentru consum am luat legătura cu mai multe persoane, scrie Informaţia Zilei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite