Destinaţii de vacanţă la un plin distanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătmărenii care nu dispun de bani pentru o vacanţă pe litoral, la munte sau în străinătate au la dispoziţie o serie de ştranduri sau obiective turistice la doar „un plin de rezervor“ distanţă.

Cele mai importante zone turistice din judeţul Satu Mare sunt Ţara Oaşului şi Zona Codrului, aflate la mai puţin de 70 de kilometri distanţă de municipiu. Până acolo, sătmărenii trebuie să cheltuiască în jur de 300 de lei, cât costă un plin de rezervor. Unul dintre punctele turistice de interes este oraşul Negreşti Oaş, cunoscut în special pentru peisajele sale pitoreşti şi a muzeului etnografic. Muzeul Ţării Oaşului este situat în apropierea centrului oraşului Negreşti-Oaş, la mai puţin de 200 de metri de drumulul naţional care vine dinspre Satu Mare ori dinspre Maramureşul istoric. Amplasat pe o suprafaţă de peste 1,5 hectare, pe malul râului Tur, Muzeul Ţării Oaşului are două secţii: o expoziţie permanentă cu o valoroasă colecţie de etnografie şi artă populară şi un muzeu în aer liber deschis pe toată durata verii, în fiecare zi de dimineaţa până seara. Datorită reliefului din zonă şi a vegetaţiei abundente şi având în vedere valoroasa colecţie de etnografie şi artă populară, Muzeul este foarte sugestiv pentru toată zona Ţării Oaşului.

Picnic pe Valea Măriei

În satul Ady Endre se poate vizita casa memorială a poetului, iar în localitatea Chilia există un muzeu sătesc deschis într-una din numeroasele case renumite pentru frumuseţea stilului architectonic specific zonei etnografice Codru. Băile Puturoasa, aflate şi ele la doar 50 de kilometri de municipiu, pot fi o destinaţie pentru vacanţa perfectă şi ieftină din această vară. Staţiunea sezonieră cu izvoare de ape minerale bicarbonatate este deschisă doritorilor tot sezonul cald. Cei ce doresc însă aer curat, relaxare totală şi linişte deplină pot alege zona pitorească Valea Măriei, aflată în mijlocul unei păduri perfecte pentru picnic-uri sau drumeţii. Numărul obiectivelor turistice de interes local a sporit simţitor în ultimii ani. Ştrandul oraşului Tăşnad şi împrejurimile sale, ştrandul din municipiul Carei, lacul de acumulare de la Călineşti Oaş, numai bun de pescuit şi făcut o baie rece, lacul de pescuit şi cabanele din comuna Viile Satu Mare sau apele termale din localităţie Acâş, Moftin, Ghenci sau Beltiug sunt alte destinaţii pentru care bugetul de vacanţă nu trebuie să fie consistent. Cazarea în aceste zone începe de la doar 40 de lei/zi pentru o persoană.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite