Deputatul Ioan Holdiş, martor în dosarul şpăgii pentru şefia vămii Halmeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul sătmărean Ioan Holdiş va fi audiat miercuri în procesul „Mită la Vama Halmeu”, celebrul dosar în care cinci persoane au fost trimite în judecată pentru trafic de influenţă, dare şi luare de mită, respectiv complicitate. Potrivit DNA, cei 430.000 de euro ceruţi pentru şefia vămii Halmeu s-ar fi dus la partidul aflat la guvernare.

Deputatul sătmărean PD-L, Ioan Holdiş, a fost citat de avocatul milionarului clujean Liviu Florian ca martor în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influenţă. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Oradea, banii ceruţi de clujeanul Liviu Florian de la sătmăreanca Nicoleta Dobrescu pentru a interveni pe lângă fostul şef al vămilor, Radu Traian Mărginean, pentru a o numi şefă la Vama Halmeu, s-ar fi dus la partidul din care deputat face parte.
Citarea lui Holdiş s-a făcut de către inculpat pentru a dovedi cotnrariul celor arătate de procurori în rechizitoriu.

image
image
image

Întâlnire cu Holdiş la Tribunal
Pentru următorul termen de judecată, din 10 august, Liviu Florian şi avocatul său au cerut pe lângă audierea lui Holdiş şi citarea ca martor a fostului şef al Agenţiei Naţionale a Vămilor – Radu Traian Mărginean, dar şi al lui Eugeniu Petrescu membru în funcţie de conducere în cadrul PDL Bucureşti.
„Considerăm că aceşti martori ne pot ajuta la dovedirea nevinovăţiei clientului meu şi sperăm ca instanţa să aprobe citarea lor”, spune Eugen Iordăchescu, avocatul lui Florian.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Satu Mare, judecătorul Remus Nemeş, doar unul din cei trei martori „cheie” va fi citat, respectiv deputatul sătmărean PDL, Ioan Holdiş. „Mărginean şi Petrescu vor fi citaţi abia pentru următorul termen, deoarece a fost o lipsă de procedură, respectiv schimbarea domiciliului acestora”, spune judecătorul Nemeş.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite