Denisa Mocar Îşi împarte timpul între volei şi şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denisa joacă volei de la vârsta de 13 ani
Denisa joacă volei de la vârsta de 13 ani

Denisa joacă volei de doi ani la singura echipă de junioare din judeţ, Clubul Sportiv ADEP Satu Mare. Ea speră să ajungă la echipe mari din Franţa, Italia sau chiar Germania.

Voleibalista, în vârstă de 13 ani, îşi împarte viaţa între şcoală şi antrenamente. Are la dispoziţie puţin timp liber pe care trebuie să-l drămuiască cum ştie ea cel mai bine. Fire ambiţioasă şi conştiincioasă, Denisa ştie că fără antrenamente nu îşi va realiza niciodată visul. „Totul depinde de mine. Ştiu că sunt tânără, dar sunt ambiţioasă şi sunt sigură că voi reuşi. Voleiul face acum parte din viaţa mea, iar pentru a izbuti trebuie să muncesc mult. E adevărat că îmi impart viaţa între şcoală şi acest hobby, însă nu sunt o fire care să piardă timpul aiurea”, spune Denisa.

Joacă de la 11 ani
S-a apucat de volei la 11 ani la îndemnul antrenorului Adrian Pricop, iar de atunci a participat, alături de echipă, la numeroase competiţii în ţară şi străinătate. Chiar dacă a avut parte şi de înfrângeri, Denisa spune că acestea au fost întotdeauna constructive. „Înfrângerile ne dau întotdeauna un impuls de a merge mai departe şi de a munci mai mult. Suntem una dintre cele 54 de echipe de volei junioare din ţară, iar la campionatul naţional de anul trecut ne-am clasat pe locul V. Suntem valoroase”, se mândreşte Denisa.

A crescut 5 centimetri

Rolul pe care îl are în echipă, de „centru“, nu este deloc uşor. Denisa atacă, face blocaje şi serveşte peste fileu. „Practic sunt în gura lupului, însă îmi place acest rol pentru că mă ambiţionează să dau tot ce am mai bun. Până în prezent nu am avut parte de accidentări, având în vedere expunerea şi rolul meu şi sper să nici nu am”, a mai spus tânăra sportivă.  A învăţat la antrenamente că disciplina şi condiţia fizică sunt elemente esenţiale pentru a deveni un sportiv de valoare. „Trebuie să fii disciplinat şi să respecţi regulile jocului, dar şi coechipierele şi adversarele, dacă vrei să fii apreciat. Înălţimea şi voinţa sunt criterii principale în alegerea acestui sport. De când am început să joc volei am crescut 4-5 centimetri”, susţine Denisa.

Întrebări şi răspunsuri
ADS: Care a fost pentru tine cel mai greu meci?
D.M.: Cel de anul trecut din campionatul naţional. Am fost favoritele campionatului, însă am pierdut la scor strâns cu fetele de la Naţională. Am fost foarte mâhnită, însă mă gândesc că joc de puţin timp volei, că sunt tânără şi trebuie să merg mai departe.
ADS: Cât de cunoscut este acest sport pe plan local?
D.M.: Foarte puţin, chiar dacă se spune că este al doilea în lume ca popularitate. Tinerii din generaţia mea cunosc mai mult fotbalul şi handbalul.

Ce-i place:
Pe lângă volei, Denisei îi place să se odihnească, iar în puţinul timp liber pe care îl are să stea la discuţii cu prietenii şi colegii. Îi place să îşi ajute semenii mai ales cu câte o vorbă bună.
Ce nu–i place:
Nu-i plac persoanele care îşi spun părerea despre ea fără să o cunoască.

Profil:
Născută: 31 iulie 1997, Satu Mare
Studii: elevă la Şcoala „Constantin Brâncoveanu“
Familie: singură la părinţi

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite