Defilare pentru a promova purtatul bebeluşului/GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mămici au pornit azi-dimineaţă într-un marş de promovare a purtatului bebeluşului lipit de corp. Clubul Mămicilor din Satu Mare organizează acţiuni de promovare a purtatului bebeluşilor la piept, în spate sau chiar în lateral, când e mai mare.

Vezi aici GALERIE FOTO

Azi şi mâine la Satu Mare se desfăşoară „Zilele Babywearing”, eveniment organizat de Clubul Mămicilor din oraş. Manifestarea a început în această dimineaţă cu defilarea mămicilor şi a bebeluşilor pornind de la Grădina Romei spre centrul oraşului, în care mămicile au testat diferite mijloace şi modalităţi de purtare a copiilor.

image

„Evenimentul de anul trecut s-a bucurat de succes, de aceea am decis să organizăm şi în acest an. Au fost mămici care prin intermediul nostru au descoperit mijloacele de purtare a copilului şi au fost mulţumite, deoarece astfel s-au apropiat mult mai mult de copilul lor”, spune Godri Reka, preşedinta Clubului Mămicilor Satu Mare, organizator.
După defilarea din această dimineaţă, mămicile au staţionat în centrul oraşului, unde au pus la dispoziţia altor persoane diferite mijloace „port-bebe”, pentru a fi încercate.

image

Promovează purtatul copiilor
Mămicile participante la defilare spun că e important ca un copil să fie cât mai apropiat de părinţi, motiv pentru care ele doresc să promoveze aceste modalităţi de purtare a copilului.
„Îmi port băieţaşul de la vârsta de şase luni, iar acum are trei ani. E bine să-l am mereu alături pentru că astfel e mult mai legat sentimental de mine. Am să-l port până îmi permite condiţia fizică şi greutatea lui”, spune Bogyo Fiser Csilla, mămică.
„Noi participăm la această acţiune pentru că din păcate foarte puţine mame îşi poartă copilul prin diferite mijloace, ceea ce e păcat, deoarece e o modalitate foarte comodă şi utilă de a fi alături de ce mici”, spune Repasy Amalia, o altă mămică.

image

Seminarii şi discuţii
În cadrul Zilelor Babywearing timp de două zile mămicile participă la cercuri de discuţii şi seminarii pe diferite teme legate de sănătatea şi creşterea copiilor. Aceste seminarii sunt ţinute de specialişti precum psihologul Sălăjan Kinczel Brigitta, neonatologul Luczy Zita şi consilierul de alăptare Kovacs Katalin, care nu doar discursuri susţin participanţilor, dar răspund şi la întrebările acestora.

Frecventează clubul săptămânal
Zeci de mămici din Satu Mare participă săptămânal la întâlnirile Clubului Mămicilor, unde discută diferite subiecte, de la alăptare până la alegerea grădiniţei potrivite.
„Încercăm să invităm de fiecare dată specialişti, psihologi, pediatri, neonatologi, pentru a lămuri multe probleme ce apar în timpul creşterii copiilor”, spune Dori Reka, preşedintele clubului.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite