Dayana Dobraş-Este coregraful copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dayana adoră să lucreze cu copiii
Dayana adoră să lucreze cu copiii

Elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, Dayana este instructor-coregraLa vârsta de 14 ani a debutat ca model la agenţia Gaby S Models, iar de atunci a rămas fidelă acestui domeniu. Fire ambiţioasă şi descurcăreaţă, Dayana a decis în urmă cu un an că cel mai mult o atrage munca cu copiii, aşa încât a început să facă coregrafie pentru adulţi şi copii. „Ador copiii şi de aceea îmi place mult să lucrez cu ei. Sunt atenţi şi ambiţioşi. Vor să facă totul impecabil. Uneori e mai uşor să lucrezi cu un copil decât cu un adult. Am o relaţie deosebită cu ei şi le spun mereu că noi suntem o familie“, spune tânăra coregrafă.

Visează să devină profesoară
Dayana visează să devină profesoară de limba engleză şi să lucreze mai departe cu copiii. „După ce termin liceul o să urmez Facultatea de limba engleză la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, iar în limita timpului disponibil o să continui că fac coregrafie şi acolo. Cred că Clujul are mai multe portiţe de lansare pentru mine, atât ca viitor professor, cât şi ca viitor coregraf. Pe lângă coregrafie mă ocup şi de dans. Şi aici tot eu îmi pregătesc paşii şi figurile de dans la spectacolele la care particip“, susţine tânăra. Dayana este foarte atentă la hainele pe care le îmbracă atunci când are cursuri cu copiii. „Trebuie să am o imagine impecabilă în faţa lor. Sunt atentă la cum mă îmbrac şi cum le vorbesc. Unele fetiţe mă văd ca pe un model, iar eu nu îmi permit să le dezamăgesc“, spune Dayana.

Întrebări şi răspunsuri
ADS: Ce înseamnă pentru tine munca cu copiii?
D.D.: Într-un cuvânt relaxare. Nu mă simt deloc obosită, iar când le văd feţele zâmbitoare uit de toate. Mă apreciază, iar acest lucru îmi dă şi mai multă încredere în forţele proprii.
ADS: Vei continua coregrafia şi în timpul studiilor?
D.D: Da. Pentru început chiar şi fără să fiu plătită. Vreau mai întâi să îmi fie recunoscute calităţile, iar apoi să fiu plătită pentru ceea ce fac. Cred că o să mă descurc şi cu şcoala pentru că vreau să am note mari, vreau să învăţ bine.

Profil:
Născută: 1 iulie 1992, Satu Mare
Studii: Elevă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“
Familie: Singură la părinţi
f atât pentru copii de vârste fragede, cât şi pentru adulţi.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite