Daniel Miclea-A înfiinţat Asociaţia Poliţiştilor din Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Miclea militează pentru drepturile celor puşi să apere ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului.

Daniel s-a născut pe data 1 septembrie şi spune că numai destinul a făcut să vină pe lume de Ziua Jandarmeriei Sătmărene pentru că visa de mic copil să îmbrace uniforma de jandarm. „Pe data de 1 septembrie 1990 printr-o Hotărâre de Guvern s-a reînfiinţat Jandarmeria sătmăreană. De mic copil visam să devin jandarm şi pot să spun că destinul a fost de partea mea“, a declarat Daniel. El îşi doreşte să ajungă să ţină un discurs la şcoala Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor (IPA) din Germania.

Filiala din satu Mare a Asociaţiei a înfiinţat-o în anul 2007, iar de atunci a adunat peste 250 de membri- jandarmi, poliţişti, poliţişti comunitari şi pompieri. „Asociaţia are ca scop promovarea imaginii jandarmilor atât la nivel local, cât şi internaţional, având strânse legături cu membrii IPA din străinătate, Germania, Franţa, Bulgaria şi chiar SUA. O altă misiune este ajutorarea colegilor aflaţi în dificultate. Organizăm campanii umanitare şi încercăm să-i ajutăm, în limita posibilităţilor, pe colegi şi pe familiile lor“, a mai spus jandarmul.

Este pasionat de cultura germană
Când nu poartă haina militară, Daniel este preocupat de studiul limbii şi al istoriei germane. „Mă atrage în mod deosebit cultura şi istoria poporului german. Am urmat cursuri de perfecţionare a limbii germane şi cunosc limba la un nivel avansat, atât scris, cât şi vorbit. Recent am publicat un articol în limba germană referitor la Ziua Jandarmeriei într-o revistă a forumului german“, spune tânărul jandarm.

Întrebări şi răspunsuri
ADS: Ce diferenţe ai sesizat între jandarmii români şi cei străini?
D.M.: Ai noştri sunt descurcăreţi şi creativi, pe când cei din străinătate sunt obligaţi să îşi desfăşoare activitatea după diferite proceduri. Jandarmul român se descurcă în situaţii dificile, însă nu acelaşi lucru pot să-l spun şi despre colegii din străinătate.
ADS: Ce proiecte de viitor ai legate de asociaţie?
D.M.: Intenţionăm să realizăm un panou cu grade militare româneşti, alături de care să afişăm şi grade ale colegilor din străinătate. Panoul vrem să îl expunem pe holul inspectoratului pentru a putea fi văzut de toţi cei care vor să înveţe sau să afle amănunte despre gradele militare.

Profil:
Născut: 1 septembrie 1979, Satu Mare
Studii: Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, Şcoala de Aplicaţii a Jandarmeriei Române „Mihai Viteazu“
Stare Civilă: Căsătorit

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite