Daniel Cirţ - Muzicianul care are grijă de sănătatea ta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzician cu 15 ani de experienţă, Daniel organizează la Satu Mare diferite seminarii şi întâlniri cu specialişti pe problemele de sănătate.

PROFIL
Născut: 20 cotombrie 1979
Educaţie şi formare: masterand la „Master of Arts in Religion” la Andrews University din Michigan SUA.
Familie: Căsătorit
S-a născut şi a copilărit la Baia Mare, unde în timpul liceului s-a îndrăgostit de muzică. Şi-a înfiinţat şi o formaţie corală, formată din patru băieţi. Cvartetul „Solideo Gloria” a editat şi un album intitulat „Fără amrgini”, ce includea 13 piese având tematică în principiu religioasă. După ce fiecare membru al formaţiei şi-a început studiile unviersitare departe de casă, trupa s-a destrămat. În timpul facultăţii însă, la Bucureşti, Daniel şi un alt coleg au înfiinţat trupa „Adverum”, al cărui membru este şi azi. „La început eram 4, apoi 6, 8 şi 10, iar în prezent suntem 6 membri, alături de care pregătim un al patrulea album al trupei”, mai spune Daniel.
Militează pentru o viaţă sănătoasă
Pe lângă muzică, tânărul mai este preocupat foarte mult şi de sănătate. Dina cest motiv, în urmă cu câţiva ani el a început să organizeze expoziţii şi seminarii pe teme de sănătate.
„Încă din Aiud, unde am fost detaşat ca pastor timp de patru ani, am început să organizez expoziţia bazată pe opt principii de sănătate: Soare, Apă, Nutriţie, Aer, Temperanţă, Activitate fizică, Tihnă şi Echilibru spiritual, iniţialele formând însuşi cuvântul SĂNĂTATE”, spune tânărul. Expoziţia consta în expuenrea unor planşe pe diferite teme, nutriţie, alimentaţie sănătoasă, necesitatea de a face sport, toate fiind însoţite de tineri voluntari care ofereau informaţii elgate de sănătate. „Pentru noi e important să informăm oamenii prin intermediul medicilor şi diferiţilor specialişti despre importanţa alimentaţiei sănătoase şi cum să trăim bine şi sănătos”, adaugă tânărul.
Expoziţia de SĂNĂTATE a avut loc şi la Satu Mare în 2007, fiind urmată de o serie de cursuri şi seminarii la care a invitat medici specialişti din diferite domenii, care au oferit informaţii şi sfaturi rpactice pentru menţinerea sănătăţii corpului uman.
Susţine tinerii
Pe lângă sănătate, Daniel are şi o altă preocupare: tineretul. Îi consideră ca fiind cel mai important lucru, deoarece ei au cea mai mare nevoie de grija şi preocuparea societăţii. Organziează împreună cu biserica pe care o conduce diferite activităţi de timp liber, jocuri interactive, seminarii cu diferite tematici pentru autocunoaştere, dezbateri pe diferite probleme ale vieţii dar şi de orientare profesională şi, nu în ultimul rând, excursii şi ieşiri la iarbă verde.
Pe viitor el pregăteşte şi alte proiecte pe teme de sănătate şi activităţi pentru tineri, iar pe plan muzical în toamnă va scoate cel de-al aptrulea album cu trupa „Adverum”.
Întrebări şi răspunsuri:
ADS: Cum sunt tinerii de azi?

D.C.: Din păcate sunt cam dezorientaţi, iar asta din cauza societăţii instabile în care trăim. Din această cauză ei abandonează studiile, nu mai învaţă cum se învăţa în urmă cu câţiva ani şi nu au modele în care să se identifice şi pe care să le urmeze.
ADS: Unde crezi greşesc părinţii în educaţia copiilor?
D.C.: Nu mă pot exprima decât din ce observ personal, deoarece încă nu sunt părinte. Problema cea mare cu care se confruntă foarte mulţi părinţi este negăsirea unui echilibru între „prea multă libertate” şi „prea puţină libertate”. Din păcate mulţi copii sunt crescuţi între reguli mult prea stricte, motiv pentru care aşteaptă să devină majori şi să plece de-acasă, iar alţi copii au prea mare frâu liber, motiv pentru care ei se pierd pe drum şi se „rătăcesc” de casă.
Ce-i place:
Lui Daniel îi place să citească, să facă muncă de cercetare în domeniile sociologie, psihologie şi religie, şi adoră să cânte.
Ce nu-i place:
Nu-i plac bârfele şi vorbele de rău, violenţa – împotriva căruia duce luptă grea, respectiv nu-i plac nici superstiţiile şi lucrurile făcute din simplă formalitate.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite