Dan Fleşeriu - Antrenor de top la baschet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este cotat printre cei mai valoroşi antrenori de baschet din ţară
Este cotat printre cei mai valoroşi antrenori de baschet din ţară

Este cotat printre cei mai valoroşi antrenori de baschet din ţară. A antrenat cu succes atât echipe de club, cât şi loturile naţionale ale României. Dan Fleşeriu a reuşit să facă istorie pentru jocurile de echipă din Satu Mare.


Cu toate că a venit la Satu Mare doar de un an şi jumătate, Dan Fleşeriu a reuşit să închege o echipă feminină de baschet straşnică şi să facă istorie pentru jocurile de echipă din Satu Mare. Sezonul trecut, la prima participare în Divizia A, CSM a terminat pe locul trei, iar în această ediţie de campionat se află pe locul doi în seria Nord Vest şi cu trei victorii şi o înfrângere a câştigat grupa B a Ligii Europei Centrale, o premieră pentru baschetul feminin românesc.

A început la Sibiu

Dan provine dintr-o familie în care baschetul a fost pus la mare cinste. „Tata a fost antrenor al loturilor naţionale timp de 13 ani, iar mama a antrenat şi ea cu mare succes, fiind cotată una dintre cele mai bune antrenoare de juniori din ţară. Aşa că îţi dai seama că nici eu n-am putut sta deoparte de fenomen, mai ales că eram prezent la sala de baschet când nici nu ştiam încă să umblu“, spune antrenorul.
Dan a început să antreneze la CS Sibiu, după care a preluat echipele de primă divizie  Magic Sibiu şi Universitatea Cluj. A antrenat loturile de junioare ale României U16, U18, U20, iar în 2005 a fost antrenorul secund al lotului naţional de senioare. A fost antrenorul selecţionatei române la All Star Game-ul din 2009, iar în sezonul 2008-2009 a fost desemnat antrenorul anului.Cu echipa CSM Satu Mare a obţinut rezulate de neînchipuit acum câţiva ani, un loc trei în sezonul 2008-2009 şi o calificare în Final Four al Cupei Europei Centrale.

Secretul performanţei

Când ai asemenea performanţe în spate, normal să te întrebi care sunt ingredientele succesului. „Ştiu că sună desuet, însă doar cu muncă multă şi serioziate se poate face treabă. Stau în sala de antrenament de la 8 dimineţa până la 8 seara, dar o fac cu mare plăcere. Plus că trebuie să ai lângă tine şi oameni care să te susţină. Eu am avut norocul să-l am lângă mine pe Peter Eles, managerul echipei,  cel care de altfel m-a şi convins să vin să antrenez la Satu Mare. Cu el am colaborat excelent şi în perioada când eram antrenor la loturile naţionale de junioare şi senioare. Şi mai doresc să-l amintesc şi pe Romică Boţoiu, maseurul echipei, cel care este un adevărat magician şi ştie să pună pe picioare fetele mai bine decât oricine“, ne spune Dan.
Un perfecţionist desăvârşit, antrenorul se declară încă nemulţumit de jocul echipei, cu toate că performanţele îl cam contrazic şi speră să joace finala în Cupa Europei Centrale.

Ce-i place

Îi place foarte mult pescuitul, însă lipsa de timp liber l-a cam privat în ultimul timp de acest hobby. „Ador să pescuiesc, mi-aduc de aminte că, atunci când eram mic, chiar fugeam de la şcoală ca să pot să dau la peşte. În ultima vreme însă n-am mai avut timp de aşa ceva“, spune Dan.

Ce nu-i place
Nu-i place atunci când se enervează la meciuri. „Sunt momente când îmi mai ies din pepeni şi le mai jignesc pe fete aşa că le cer să-şi facă lucrul profesionist, ca să nu ajungem aici“, spune antrenorul.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite