DNA cercetează închirierea hotelului Sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Gal, managerul DJTS Satu Mare, spune că licitaţia a fost realizată în condiţii legale
Florin Gal, managerul DJTS Satu Mare, spune că licitaţia a fost realizată în condiţii legale

Şeful Serviciului Teritorial al DNA Oradea a confirmat ancheta demarată la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport (DJTS) Satu Mare. Procurorii DNA au început investigaţiile licitaţiei prin care, la începutul acestei luni, Hotel Sport, aflat în subordinea DJTS Satu Mare, a fost închiriată unei firme care a aparţinut lui Florin Gal, actualul director al instituţiei.

Cercetarea îl vizează şi pe fratele directorului, Călin Gal, angajat al DJTS Satu Mare şi preşedinte al comisiei de licitaţie. „Ancheta este în derulare, deocamdată nu putem oferi detalii privind cercetarea“, a declarat procurorul Marius Iancu, şef Serviciu Teritorial Oradea al DNA.

Şi-a trecut firma în CV

Firma Bosic Empire Company SRL figurează şi în CV-ul managerului Florin Gal, postat pe chiar site-ul partidului său. Potrivit datelor oficiale, SC Bosic Empire Company SRL a fost înfiinţată în anul 2006 Floarea Gal, mama lui Florin Gal a fost iniţial asociat unic al firmei, ulterior, în firmă au intrat şi cei doi fraţi. În iulie 2009 Florin Gal a ieşit oficial din firma Bosic Empire Company, iar în iunie 2010, şi Călin Gal a cesionat firma prietenei sale Ioana Cristina Guruţă. Înainte de licitaţia de la începutul lunii decembrie, în luna noiembrie, asociat unic şi administrator a devenit Flaviu Liviu Buzduga, în vârstă de 23 de ani, membru al Organizaţiei de Tineret a partidului.

„Eu nu ştiu să fiu anchetat de DNA, licitaţia a fost corectă“- Florin Gal.

Conflict  de interese flagrant

Raporturile comerciale din ultimii 5 ani cu firma care a câştigat licitaţia se pare că sunt principalul argument de incriminare a directorului Gal. Legea nr. 278/2006 pentru modificarea şi completarea Codului penal, prevede că funcţionarului public, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, care îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, un folos material pentru sine, sau pentru o rudă până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă.

SC Bosic Empire Company, a fost declarată câştigătoare a licitaţiei finalizate în data de 7 decembrie 2010, când a avut loc deschiderea ofertelor celor două firme participante. Hotelul este în suprafaţă de 2514 mp (S+P+2) şi cuprinde construcţia hotelului, grădina de vară şi anexe, situate pe strada Mileniului din Satu Mare. Perioada şi costurile concesionării nu au fost făcute publice de către Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Satu Mare.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite