DJ Leviciusz mixează hiturile din Ungaria la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A creat un brand de party „EVM“, „Ezek vagyunk mi!“, care tradus înseamnă „Aceştia suntem noi!“. DJ, prezentator, realizator de emisiuni radio şi TV, Levente Szilaghi, cunoscut drept DJ Leviciusz, este unul dintre cei mai longevivi DJ şi om de media din Satu Mare.


Născut - 25 februarie 1991 Satu Mare.
Studii - Şcoala Tehnică Postliceală „Henri Coandă“.
Familie - Necăsătorit

Acum mai bine de nouă ani, iniţial la un post de radio şi mai apoi într-una dintre cele mai mari discoteci din oraş, a pus la cale ceea ce avea să devină un brand de party, dar şi denumirea emisiunilor radio şi TV, în limba maghiară, pe care le realizează de atunci pentru sătmăreni.
DJ Leviciusz este printre cei mai cunoscuţi DJ din Satu Mare, publicul amator de clubbing apreciindu-l pentru party-urile unde mixează cele mai cunoscute piese din Ungaria, dar şi hiturile din muzica internaţională. Realizează emisiunile EVM pe postul local, Radio 1 şi la televiziunea locală TV 1 Samtel. În fiecare weekend, fanii i se alătură pentru petreceri în Club Euro, unde în prezent este DJ rezident.

Spune lucrurilor pe nume

Primul contact al lui Levente cu lumea radioului a fost în anul 2001, însă, încă din timpul liceului, a fost pasionat de vocile celebre ale radiourilor din Ungaria şi nu numai. „Îmi amintesc că prin anii 1997 -1998, eram pur şi simplu uimit de emisunile realizate Csiszár Jenö, la „Petöfi“, radioul naţional din ţara vecină. Era un Howard Stern al Ungariei, sau un Andrei Gheor-
ghe, în perioada lui bună. Îi ascultam pe toţi aceştia, îmi place stilul de emisiuni unde exprimarea este liberă. Şi eu sunt genul care le spune lucrurilor pe nume“, mărturiseşte Levi.
În anul 2001 a lucrat pentru prima dată ca sunetist la postul de radio din acea vreme, Samtel. „În acele vremuri se lucra cu CD-uri şi chiar casete, un sunetist era foarte important în rea-lizarea unui program de radio. Acum, lucrurile s-au mai simplificat, în radio, totul funcţionează pe baza unui simplu soft“, spune Levi.

De nouă ani  pe aceeaşi frecvenţă

La doar câteva luni de la angajarea sa ca sunetist, a început să realizeze şi emisiuni de radio în limba maghiară.
„Am început emisiunile radio în anul 2001, pe frecvenţa 94 FM. Am rămas fidel frecvenţei, şi în prezent, în fiecare seară de luni şi miercuri, realizez emisiunea în limba maghiară EVM la Radio 1 Satu Mare. Sunt emisiuni interactive, iar datorită orei târzii, dăm drumul discuţiilor libere şi ne distrăm ascultând cele mai tari hituri“, spune Levi.
Pe lângă viaţa de DJ şi cariera în domeniul radioului şi al televiziunii, Levente este şi unul dintre cei mai apreciaţi prezentatori de evenimente.
Prezentare cu sutien aruncat din public
„Am prezentat foarte multe evenimente, de la Zilele Oraşului, la întâlniri ale motocicliştilor, concerte de tot felul până la zile de comune şi alte evenimente. A fost întotdeauna câte o fază haioasă. De exemplu, cineva din public mi-a aruncat un sutien în timp ce încercam să prezint o trupă, sau nişte fete care făceau dansuri erotice la un eveniment al motocicliştilor s-au apucat să mă dezbrace pe scenă“, îşi aminteşte Leviciusz zâmbind.

Întrebări şi răspunsuri
Ce gen de muzică îţi place să mixezi?
S.L.: Cel mai mult îmi place house-ul cu influenţe funky, chiar şi cu vocal, pentru că este mai antrenant, şi este foarte bun de distracţie. În rest, sunt DJ rezident, mixez muzica ce îi scoate pe oameni pe ringul de dans să se distreze.
Preferi radioul sau televiziunea?
S.L.: Radioul e pe primul loc, pentru că la radio este mai multă libertate de exprimare, sau cel puţin mă simt eu mai liber în ceea ce fac, însă şi televiziunea contează foarte mult, chiar dacă sunt parcă mai multe restricţii în exprimare.

ce-i place
Îmi place să gătesc,  să înot, party-urile şi filmele. Îmi mai plac tradiţiile, merg destul de des la ţară şi îmi place să îi ascult pe cei mai în vârstă cum povestesc despre obiceiurile de altădată.
ce nu-i place
„Nu îmi plac oamenii care copiază. Cei care nu au personalitate şi merg cu valul, sau mai bine zis cu turma, fară să se exprime, fără să aleagă“, spune.

.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite