Satu Mare: PORTRET/Alin Topan, singurul DJ de hip-hop din Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: PORTRET/Alin Topan, singurul DJ de hip-hop din Satu Mare
Satu Mare: PORTRET/Alin Topan, singurul DJ de hip-hop din Satu Mare

De ani de zile încearcă să menţină pe piaţa muzicală stilul hip-hop de care este foarte pasionat şi speră ca acesta să dăinuie generaţii de acum încolo.

Profil
Născut. 4 Mai, 1983, Satu Mare
Studii. Liceuul
Familie. Necăsătorit

DJ PoiSon mixează în clubul Infinity. Petrecerile pe care le organizează în club sunt printre cele mai reuşite din oraş. Nici nu a împlinit bine vârsta de 14 ani când Alin a început să calce pe urmele tatălui său, Ghiţă Topan, primul DJ de hip-hop din Satu Mare care şi-a încheiat cariera în domeniu după 15 ani de activitate. Alin, cu numele de scenă DJ PoiSon, este pasionat de muzica “Rap” încă din anii de liceu iar cunoscuţii îi spun că a moştenit talentul de la tatăl său. Şi-a început cariera în urmă cu opt ani în trupa Ghetto Style, iar piesa care l-a impulsionat cel mai tare spre acest gen muzical a fost “Bad Joke” a formaţiei Paraziţii. Prima sa apariţie scenică cu statut de DJ hip-hop s-a produs în urmă cu trei ani şi jumătate la un concurs de Miss desfăşurat la Casa de Cultură cu trupa G-Skill.
A colaborat cu formaţia Cheia-Crew din Bucureşti
Organizează petreceri în clubul Infinity unde se adună de fiecare dată aproximativ 200 de tineri care se dezlănţuie pe ritmuri de hip-hop iar concertele şi concursurile desfăşurate de el au mare priză la public. Alin se luptă să menţină acest stil pe piaţă. Spune despre hip-hop că este un stil mai puţin acceptat. „Sunt puţini la număr sătmărenii cărora le place muzica hip-hop. E un stil mai puţin acceptat, a ieşit din modă dar încerc să-l menţin”, a declarat DJ-ul. Are aproximativ 30 de colaboratori din toată ţara însă cei mai renumiţi sunt membrii formaţiei “Cheya-Crew” (Makru, Felu şi Drops-fost membru în formaţia Moromeţii) din Bucureşti alături de care a apărut în patru compilaţii. Este un tip modest care îşi doreşte din tot sufletul ca muzica Rap să dăinuie generaţii de acum încolo.  
Sătmărenii se distrează la maxim cu DJ PoiSon
Evenimentul la care a participat şi care l-a marcat cel mai tare a fost concertul organizat de ziua oraşului în anul 2005 şi petrecerea de după concert de la “Club 99” cu trupele “G-Skill” şi “Instabil” din Satu Mare la care au luat parte peste 500 de sătmăreni. În urmă cu aproximativ un an, în clubul Set Up din Timişoara, a susţinut un concert împreună cu formaţia Phare unde au fost foarte bine primiţi de public. Pe lângă hip-hop, Alin mai este pasionat de pescuit, photoshop, producţie hip-hop. Piesele despre care vorbeşte cu mândrie sunt “Suflete” şi “Zile de vară” la care a lucrat alături de membrii formaţiilor Phare şi Smoky.

Întrebări şi răspunsuri
Ai renunţa vreodată la hip-hop şi la statutul de DJ?
A.T. Nu aş renunţa nici în cazul în care muzica hip-hop ar fi considerată o infracţiune şi s-ar pedepsi cu închisoarea. Dacă s-ar interzice la nivel mondial acest gen muzical tot l-aş face chiar şi ilegal.

De unde îţi cumperi hainele specifice genului muzical?
A.T. În Satu Mare nu găsesc vestimentaţia necesară. Hainele le comand online de pe net de la diferite firme. Port numai haine de marcă. În unele cazuri mă duc chiar şi în alte oraşe pentru o pereche de pantaloni sau adidaşi, Baia Mare, Timişoara, Oradea.

Ce-i place?
Să se distreze şi, bineînţeles, îi plac aproape toate genurile muzicale în afară de manele. Adoră să stimuleze tinerii să se distreze în club dar şi să navigheze pe internet şi să lucreze în photo shop. În timpul liber îi face plăcere să stea cu prietena. 
Ce nu-i place
Detestă politica dar şi femeile grase. Nu suportă Rap-eri prefăcuţi şi faptul că genul muzical nu e apreciat la justa sa valoare. „Am foarte mulţi prieteni însă cei adevăraţi sunt puţini la număr. Îi îndepărtez de mine pe cei cu două feţe şi nu-i suport pe cei care au trădat hip-hop-ul”, susţine tânărul DJ.
 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite