DECIZIE: Romii care nu fac curat vor fi evacuaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria va evacua săptămâna viitoare trei familii de romi din blocul de pe strada Ostrovului, pe motiv că refuză să participe la curăţeniePrimăria Satu Mare a luat decizia de evacuare a familiilor care nu participă la curăţenie în urma reclamaţiilor făcute de sătmărenii din zonă.

Locatarii de pe strada Ostrovului au ajuns la capătul răbdării. De ani de zile, de când romii au fost mutaţi în blocul CD2, sătmărenii din imobilele învecinate spun că nu mai au linişte. Potrivit evidenţelor Serviciului Public de Asistenţă Socială, 380 de oameni locuiesc în blocul CD2.

Locatarii ameninţă cu „acte haiduceşti”
Un grup de iniţiativă, format din zece locatari, s-a deplasat ieri la Primărie pentru a rezolva problema romilor şi pentru a elabora împreună cu autorităţile un plan de măsuri în acest sens. Locatarii au reclamat comportamentul „de ghetou“, mizeria şi mirosul pe care trebuie să le îndure. În plus, aceştia s-au plâns de faptul că nu de puţine ori copiii le-au fost loviţi, iar garajele vandalizate. Locuitorii din zonă au ameninţat că, dacă nu se vor lua urgent măsuri, vor recurge la „acte haiduceşti“.
După şedinţa de la Primărie, grupul de iniţiativă s-a deplasat, împreună cu liderul romilor sătmăreni, Horvath Ignac, la faţa locului. „Cine nu va mai participa la curăţenie, va fi evacuat începând de săptămâna viitoare. Nu mai discutăm, trebuie să ne purtăm civilizat”, le-a spus romilor Horvath Ignac.

Blocul CD2, ultimul refugiu al vagabonzilor
„Fenomenul Ostrovului”, aşa cum a fost catalogat de către viceprimarul Gabor Kereskenyi, datează din anul 2002, când romii au fost evacuaţi din blocul 79 de pe Aleea Târnavei, numit şi „Dallas“, care a fost între timp renovat.
„Începând de săptămâna viitoare, locatarii care nu vor participa sistematic la curăţenie vor fi evacuaţi. Există deja trei familii care au refuzat să participe la curăţenie, acestea urmând să fie evacuate în cursul săptămânii viitoare", a declarat viceprimarul Gabor Kereskenyi.
Blocul de pe Ostrovului este cunoscut ca fiind ultimul refugiu al oamenilor fără adăpost, iar din această cauză este tranzitat de sute de persoane. Poliţiştii şi jandarmii au suplimentat numărul patrulelor din zonă, dar chiar şi aşa se produc numeroase infracţiuni. În acest an, poliţiştii sătmărenii au fost sesizaţi prin serviciul 112 să intervină de trei ori pe Ostrovului, ocazie cu care au fost depistaţi doi urmăriţi general.

Cifre: 99 de familii locuiesc în blocul CD2 de pe strada Ostrovului.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite