Cutia milei, sub supraveghere video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei preoţi supraveghează activitatea din timpul slujbelor, şi nu numai, care se desfăşoară în biserica greco-catolică de lângă Inspectoratul Şcolar. O firmă din Satu Mare a instalat un sistem de supraveghere video în valoare de 2.800 de lei.

Trei preoţi greco catolici din municipiu supraveghează în permanenţă activitatea din timpul slujbelor de la biserica greco-catolică „Sfinţii Arhangheli ” de lângă Inspectoratul Şcolar. Protopopiatul a instalat, în această săptămână, un sistem video cu ajutorul căruia speră să identifice incidentele din timpul slujbelor şi nu numai. Cu ajutorul acestui sistem se va supraveghea activitatea din interiorul bisericii şi din faţa clădirii. „E o zonă intens circulată care nu avea, până acum, nici un sistem de supraveghere. Sperăm ca, pe viitor, cei care vor îndrăzni să fure din cutia milei sau din buzunarele credincioşilor să se gândească de două ori înainte de a acţiona“, a declarat preotul protopop Dumitru Roman. 

Patru camere de supraveghere
Sistemul de supraveghere are patru camere de luat vederi instalate în interiorul bisericii şi în afara clădirii iar activitatea poate fi supravegheată atât din casele celor trei preoţi cât şi de la sediul Protopopiatului. „Avem trase linie de telefon şi internet. Sistemul ne este de mare ajutor iar în timpul zilei un preot este în permanenţă lângă calculatorul de la Protopopiat de unde supraveghează toată activitatea“, a mai spus preotul Dumitru Roman.

Investiţie de 2.800 de lei
Sistemul de supraveghere video a fost instalat de către o firmă din Satu Mare iar valoarea lucrărilor se ridică la 2.800 de lei. Conducerea Protopopiatului are de gând să meargă şi mai departe şi să instaleze instaleze şi un sistem de alarmă în biserică. „Vrem să facem şi pasul următor, acela de a instala şi un sistem de alarmă în biserică pentru a descuraja eventualii hoţi“, a mai precizat preotul.

Un bărbat a vrut să fugă cu cutia milei
Motivele pentru care conducerea Protopopiatului Greco-Catolic din Satu Mare a luat decizia de instalare a acestui sistem de supraveghere sunt legate de evenimentele din ultima perioadă petrecute în biserica de lângă Inspectoratul Şcolar dar şi în alte locaşuri de cult.
 „În biserica noastră, în urmă cu un an, un tânăr a intrat şi a furat din mână unei bătrâne  portofelul în care avea cinci lei, bani cu care vroia să cumpere lumânări. Nu erau bani foarte mulţi, însă femeia s-a speriat. În urmă cu câteva luni, un alt tânăr a luat în braţe cutia milei şi a încercat să fugă cu ea. Atunci am avut noroc cu un bărbat care l-a observat când vroia să iasă din biserică şi l-a oprit“, a exemplificat preotul Roman. 


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite