Cursă de coşmar între Satu Mare şi Constanţa: 21 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenul Satu Mare - Constanţa parcurge cel mai lung traseu din ţară  în 21 de ore şi 30 minute. În schimb, cu maşina distanţa este parcursă în 12 ore. Pasagerii s-au înarmat cu  reviste, laptopuri şi cărţi de rugăciuni, asta pentru a nu se plictisi până la mare.

Sătmărenii care vor să ajungă la mare cu trenul trebuie să îndure 21 de ore şi jumătate de mers până la Constanţa, trenul CFR „Liviu Rebreanu“ sau „Mangalianul“, aşa cum îl cunoaşte toată lumea, parcurge cea mai lungă distanţă din ţară, bătând recordul la durată. Din iunie şi până în august, peste 3.500 de sătmăreni şi-au rezervat bilete la tren pentru Mangalia. „Avem solicitări, iar de fiecare dată trenul pleacă la capacitate de 100%“, a spus Voichiţa Dorca, şefa agenţiei CFR Satu Mare.
„Un drum care pare să nu se mai sfârşească“
Cu toate că preţul unei bilet la tren este mai mare decât varianta cu maşina mică, sătmărenii  par să fie mulţumiţi. Ioana Simion, de 16 ani, şi Denisa Gavrău, de 17 ani, şi-au luat, vineri, bilete la „Mangalianul“ din staţia CFR Satu Mare. Ele vor pleca la ora 13.30 din Satu Mare şi vor ajunge în Constanţa abia în următoarea zi, aproape de orele amiezii. Mai exact la ora 10.47.
„Este mult de mers, sunt ore care par să nu se mai sfârşească. Tocmai din aceste motive ne-am «înarmat» cu reviste şi cărţi, pentru a ne umple timpul. Totodată, laptopul este aproape de noi pentru a ne mai găsi ocupaţie“, a spus Ioana Simion.
Mama acesteia a condus-o la tren şi mărturiseşte că îşi face griji în ceea ce priveşte  durata călătoriei până  în Mangalia. „Am ales trenul pentru că este mult mai ieftin. Plătim 120 lei dus, sunt la cuşetă şi trenul este sigur. I-am dat şi o carte de rugăciuni, să o ajute  să ajungă în siguranţă la destinaţie“, a spus Silvia, mama Ioanei.
Unii pasageri ai „Mangalianului“ spun că se vor odihni noaptea, iar în acest fel drumul va părea mult mai scurt. „Voi scrie mesaje în timpul zilei, iar seara mă pun liniştit să dorm“, a declarat Tudor Buzea.
Mai ieftin cu maşina
Dacă alegi varianta cu autoturismul până la Marea Neagră, distanţa de la Satu Mare şi până în Constanţa o parcurgi în aproape 12 ore. Mihaela Ciul, de 26 de ani, porneşte spre Mamaia pe 1 august şi spune că alături de iubitul ei şi de un alt cuplu vor cheltui pentru drum doar 200 lei dus-întors. „Este mult mai confortabil decât cu trenul, dar în primul rând este şi mai ieftin. În plus, ai maşină la dispoziţie şi te poţi mişca oriunde. N-aş alege varianta cu trenul pentru nimic în lume“, a spus Mihaela Ciul.
Preţuri la tren
Un bilet dus-întors la clasa a II-a prin agenţia CFR costă 189 de lei, iar pentru copii şi pensionari preţul lui este de 107 lei. Şi la cuşetă preţurile sunt destul de accesibile, iar vagoanele sunt noi şi moderne. Preţul unui bilet la cuşetă este de 234 de lei, iar pentru copii şi pensionari, 152 de lei. Sătmărenii care au la dispoziţie mijloace de transport până la aeroporturile din Cluj sau Baia Mare pot  pleca la mare cu avionul. Un bilet dus-întors costă în jur de 100 de euro pe ambele rute.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite