Cursă contra-cronometru la cataloage

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De azi, toate cadrele didactice și-au reluat activitatea, greva lor dovedindu-se inutilă. Pe ultima sută de metri a anului școlar, profesorii încearcă să recupereze cele două luni pierdute cu protestele. Mediile elevilor trebuie să fie încheiate până miercuri, anul școlar 2009-2010 apropiindu-se de final.

Agitație în cancelariile unităților de învățământ. Profesorii sătmăreni stau la rând pentru a pune mâna pe cataloage, de azi luându-se măsura de a trece toate notele elevilor.
Liderii de sindicat spun că marea majoritate a profesorilor au fost obligați de directori să renunțe la grevă. „ În momentul de față, sub 50 %  dintre profesori sunt hotărâți să continue greva. Dar conform legii, majoritatea decide și astfel trebuie să renunțăm la proteste“, a declarat Ioan Drăgan, președintele FEN Satu Mare.
Acesta a mai spus că vor analiza situația la nivelul județului. „Noi am vrea să continuăm greva, am observat însă că nu găsim nicio înțelegere la nivel de Guvern. Au fost foarte multe școli care nu au trecut notele în catalog, însă odată încheiat protestul, fiecare unitate de învățământ ia decizii în nume propriu“,  mai spus Ioan Drăgan.

Cataloage luate cu asalt

În această dimineață, profesorii au profitat din plin de pauzele dintre ore pentru a putea trece notele în catalog. La Grupul Școlar „Gheorghe Dragoș“, încă de vineri s-au reluat cursurile. „Totul a început cu spărgătorii de grevă de la BAC. De atunci, tot mai puțini profesori au ales să continue protestele, așa că s-a ajuns la mai puțin de jumătate din numărul necesar contunuării grevei. Se trec note în catalog, iar mediile elevilor se pare că vor fi încheiate“, a declarat Sergiu Tâlvac, liderul de sindicat al Grupului Școlar „Gheorghe Dragoș“ Satu Mare.
Situația este identică la majoritatea liceelor. „De zi se trec notele în catalog, elevii nu trebuie să își facă griji. Totul se desfășoară normal“,  a spus Gabriela Lupuți, directorul Colegiului Național „Doamna Stanca“. Și la Eminescu se trec notele în catalog. „La asta se muncește încă de dimineață. Profesorii trec cu spor notele în cataloage“, a spus Ioan Pop, directorul  Colegiului Național „Mihai Eminescu“.

Situație incertă la două licee

Profesorii de la Liceul German respectiv Liceul de Artă „Aurel Popp“ sunt indeciși în ceea ce privește încheierea mediilor. „Azi la 11 vom avea o ședință cu liderii de sindicat și vom vedea dacă încheiem sau nu mediile elevilor. La acest liceu muncesc 106 profesori, de două ori mai mulți decât la celelalte școli“, a spus Adrian Golban, directorul Liceului de Artă „Aurel Popp“. În ceea ce privește Liceul German, profesorii se vor hotări abia miercuri.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite