Curent cu raţia ca pe vremea lui Ceauşeşcu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe zone din municipiul Satu Mare rămân fără energie electrică după orele 20.00. Reprezentanţii societăţii Electrica spun că vegetaţia din zonă ajunge până la liniile electrice, iar vina aparţine numai Primăriei care nu a executat toaletarea copacilor.

Mai multe familii de de străzile Ilarie Chendi şi Bariţiului, din judeţul Satu Mare, au rămas fără curent electric, două zile la rând, după orele 20.00. Fără o înştiinţare prealabilă, respectiv o explicaţie pentru pana de curent, sătmărenii în cauză se tem că vor rămâne în cele din urmă cu aparatele electrice defecte. Mai mult, activitatea economică  din zonă este grav afectată din această cauză. Cei afectaţi nu exclud acţionarea în judecată a societăţii Electrica SA.

Întuneric după ora 20.00
Luni şi marţi , pe strada Ilarie Chendi a fost întrerupt curentul electric. „Luni a bătut foarte tare vântul şi m-am gândit că poate din această cauză nu avem curent. Marţi s-a întâmplat acelaşi lucru şi nu ni s-a dat nicio explicaţie referitoare la întreruperea energiei electrice. O casă avea curent, alte cinci, nu. Şi tot aşa până în capătul străzii“, a declarat, miercuri, Bianca Birtoc, care locuieşte pe strada Ilarie Chendi.
Aceasta deţine un local şi spune că activitatea i-a fost prejudiciată prin faptul că nu şi-a putut ţine crama deschisă. „Din moment ce nu am curent, şi casa de marcat nu mai merge, practic nu pot să scot nimic din local. Dozatoarele, la fel, nu funcţionează fără curent electric, iar frigiderele cu îngheţată abia au rezistat. Aş putea să-i dau în judecată, conform contractului de prestări servicii“, a mai declarat Bianca Birtoc.
Situaţia revine la normal în timpul nopţii, când casele oamenilor sunt realimentate cu energie electrică. După ora 01.00, toate aparatele cuplate la curent au de suferit. „Din moment ce se ia brusc curentul şi ni se redă peste câteva ore, cu o tensiune oscilantă, când mai mare, când mai mică, vă daţi seama că aparatele au de suferit!“, a mai spus consumatorul.

Electrica pasează vina
Reprezentanţii Electrica Satu Mare spun că ştiu de problema acestor oameni şi chiar au făcut presiuni asupra Primăriei, pentru rezolvarea situaţiei. „În zona respectivă, vegetaţia ajunge în dreptul liniilor de curent, iar la fiecare furtună ne confruntăm cu aceiaşi problemă. Cu toate că am insistat asupra problemei, nu s-au luat măsuri“, a declarat Valer Darida, purtătorul de cuvânt al Electrica Satu Mare.
Primăria susţină însă că problema va fi rezolvată. „Avem un program de defrişare a vegetaţiei, realizat împreună cu Electrica, iar disfuncţionalităţile acestea vor fi rezolvate“, a declarat Sorin Pop, responsabil cu iluminatul public din cadrul Primăriei Satu Mare.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite