Cum au început miliardarii Lieb Mihaly și Gheorghe Moiș să facă bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Moiș este al treilea cel mai bogat sătmărean
Gheorghe Moiș este al treilea cel mai bogat sătmărean

Lieb Mihaly, locul doi în topul miliardarilor sătmăreni, deține în asociere grupul internațional Autonet și este unul dintre cei mai influenți oameni din industria auto din țară.  Gheorghe Moiș a devenit renumit după mega-afacerea din 2010 încheiată de societatea sa, Castrum Corporation, cu grupul medical Sanador, controlat de omul de afaceri Florin Andronescu.  Ambii miliardari au început cu bani puțini.

Lieb Mihaly, intrat anul trecut în topul 500 al celor mai bogați români, a reușit să-l detroneze de pe locul secund pe magnatul imobiliar Gheorge Moiș. Omul de afaceri este pe val de la începuturile Autonet, societate la înfiițarea cărei a pus umărul în urmă cu 15 ani și din acțiunile căreia deține în prezent 30%. Grupul Autonet, care cuprinde Autonet Import şi Autonet Import Magyarország, s-a dezvoltat de la numai doi angajați, ajungînd la o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro anual. În 2011, Lieb a urcat de pe locul 305 pe poziția 267 în topul miliardarilor români și pe locul doi în topul celor mai bogați sătmăreni.

Gheorghe Moiș, patronul grupului Castrum, a devenit renumit după lovitura dată pe piața imobiliară din capitală, cea mai importantă tranzacție a anului 2010. Locul trei din topul miliardarilor sătmăreni a semnat un contract cu rețeaua medicală Sanador, închiriind către grupul medical o clădire de 15.000 de metri pătrați în zona Piața Victoriei din București. Imobilul are o valoare de piață de peste 30.000.000 de euro iar porivit unor surse din mediul de afaceri, Sanador plătește peste un milion de dolari anual pentru spațiu. Gheorghe Moiș a început de jos, unul dintre primele contracte mediatizate ale Castrum fiind vopsitul stâlpilor de electricitate. Omul de afaceri a anunțat pentru 2011 investiții de 10 milioane de euro într-o fabrică de conserve la Vaslui, șase milioane din buget propriu. Proiectul este derulat prin firma Lotex General, o componentă mai nouă a grupului Castrum, care mai cuprinde Castrum Corporation și Castrum Electric.

Aflaţi cât de mare este averea miliardarilor Lieb Mihaly și Gheorghe Moiș din noul TOP Forbes 500 Miliardari pe care îl gasiti la chioscurile de ziare!

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite