Criza îi îmbracă pe sătmăreni în haine second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vânzările magazinelor cu produse de firmă au scăzut la jumătate. Mulţi sătmăreni îşi completează garderoba cu haine la mâna a doua. Magazinele second-hand apelează frecvent la promoţii ca să îşi atragă clienţi.

Patronii magazinelor de haine second-hand recunosc că vânzările merg mai bine decât la cele în care se comercializează produse scumpe..„În ultimele săptămâni nici la noi nu mai merge aşa bine vânzarea. Majoritatea clienţilor noştri erau profesori de la liceele din zona centrală, dar mai nou vin, se uită şi nu prea cumpără, spunând că tăierea salariilor nu le permite”, spune Bacso Emese, vânzatoare la un magazin second hand din zona centrală a oraşului.
Deşi treaba nu merge cum ar vrea comercianţii, magazinele sunt pline de oameni. Nagy Pal Margit, o pensionară care are un venit lunar de 250 lei, spune că în ultimii ani nu a pus piciorul în magazine cu haine noi. „Nu am bani de haine noi de mulţi ani. Pensia mică abia îmi ajunge pentru medicamente şi câte o bluză second, dar şi asta dacă e foarte ieftină, 3-4 lei”, spune bătrâna.
Alţi sătmăreni spun că apreciază la aceste magazine şi calitatea bună a produselor. „Îmi place să cumpăr haine noi, dar mai intru şi pe la second, deoarece găsesc haine de firmă mult mai  ieftine decât cele noi, pe care oricum nu mi le-aş permite”, spune Szabo Anett, elevă.

Criză în magazine

În timp ce în magazinele cu produse de mâna a doua, lumea forfoteşte în căutarea celor mai mici oferte, în centrele „de fiţe“ bate vântul. Vânzările articolelor noi de îmbrăcăminte au scăzut cu până la 40-50% comparativ cu lunile mai-iunie ale anului trecut, spun comercianţii. „Nu mai vindem aşa bine ca anii trecuţi. Au scăzut vânzările chiar la jumătate faţă de anul trecut, la începutul verii”, spune Katalin Lobonţiu, vânzător la reprezentanţa Adidas.
Nici în magazinele care au oferte promoţionale, iar preţurile au fost reduse de mai multe ori, vânzările nu merg bine. Vânzătoarea unui astfel de magazin, Marcela Stan, susţine că, faţă de anul trecut, vânzările au scăzut cu cel puţin o treime.


Preţuri de criză
În magazinele second-hand, în zilele cu promoţii, produsele se vând începând cu un leu bucata. Cele mai scumpe haine ajung în aceste magazine să coste până la 20 de lei. Ca să îşi atragă clienţii aceste magazine recurg frecvent la reduceri de preţuri, care ajung chiar şi până la 50%.

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite