Satu Mare: Criza a apasăt frâna pe piaţa auto - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Criza a apasăt frâna pe piaţa auto - revista presei locale
Satu Mare: Criza a apasăt frâna pe piaţa auto - revista presei locale

Numărul înmatricularilor auto a scăzut cu 25%, în timp ce preţurile maşinilor second-hand s-au micşorat vertiginos în acest an, scrie Gazeta de Nord - Vest, iar Consiliul Județean a obținut bani pentru renovarea a 5 obiective turistice, titrează Informaţia Zilei.

             Piaţa auto din Sătmar a înregistrat în acest an o scadere apreciabilă. Dealerii pun scăderea preţurilor pe seama taxei de poluare şi scăderea cererii de pe piaţă. Şi firmele de leasing au contribuit la scăderea preţurilor maşinilor rulate, fiind nevoite sa scoată la vânzare, la preţuri foarte mici, maşinile ale căror rate nu au fost achitate pentru a-şi recupera banii. Cei care au pierdut cel mai mult din toată această poveste sunt sătmarenii care au crezut ca fac avere din aducerea maşinilor second-hand din străinătate, iar acum, pentru a le revinde, se văd nevoiţi sa accepte un preţ minim pe autoturism, care să acopere cel mult cheltuielile, scrie Gazeta de Nord - Vest.

Consiliul Județean a obținut bani pentru renovarea a 5 obiective turistice, titrează Informaţia Zilei

Valoarea proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional se ridică la aproximativ 7 milioane de euro
E vorba de investiții pentru 5 obiective din județ: Castelul Lonyai din Medieșu Aurit – 16.347,900 mii lei, Cuptoarele Dacice de la Medieșu Aurit – 1652,967 mii lei, Monumentul Ostașului Român din Satu Mare – 769,527 mii lei, Casa Vecsey (Muzeul de artă) Satu Mare – 9155,611 mii lei, Statuia Vasile Lucaciu – 751,202 mii lei.
Cele 5 obiective turistice sunt unele dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură din județul Satu Mare, restuararea și punerea acestora în valoare este necesară, mai ales pentru oportunitatea de a include aceste obiective într-un circuit turistic și promovarea lor în scopul atragerii turiștilor. Totalul investiției pentru cele 5 obiective este de 28.677,207 mii lei, echivalentul a 6.840,284 mii euro.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite