Cristian Pintea - În apărarea femeilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian este unul din puţinii tineri sătmăreni care îşi trăieşte viaţa într-un stil cu totul special. Este o persoană pozitivă, o fire sportivă, pasionat de kickbox, percuţie, filme şi tehnologie. Tot ceea ce face este din pasiune, nu pentru a le demonstra oamenilor ce capacităţi are.

Născut: 3 decembrie 1984, Satu Mare
Studii: Grupul Şcolar Forestier, Satu Mare
Familie: necăsătorit
Cristian Pintea a început să practice kickbox la vârsta de 13 ani, la Satu Mare, la sfatul tatălui său. N-a fost adeptul concursurilor, dar a continuat să practice sportul, ajungând acum să aibă 12 ani de kickbox profesionist. „Niciodată nu am făcut sport pentru a participa la concursuri, ci mai mult pentru plăcerea mea”, spune Cristian.
Pe lângă kickbox, tânărul este pasionat şi de tai chi şi kung fu, pe care le practică în paralel. Spune că mai este atras şi de capoeira şi că îi plac baschetul şi joggingul.
Cursuri pentru sexul frumos
Din sporturile învăţate şi practicate până acum, Cristi susţine că încearcă să extragă cele mai bune practici pentru a forma un nou curs adresat sexului frumos: metode de autoapărare. „Din  păcate, să trăieşti în lumea de azi e tot mai periculos, iar cele mai multe femei nu se descurcă dacă sunt atacate. Am gândit un curs de autoapărare format dintr-un ansamblu de exerciţii din sporturile pe care le-am experimentat în ultimii ani, cursuri pe care aş vrea să le predau dacă vor fi suficient de multe persoane interesate. Aceste cursuri fac parte dintr-un proiect mai amplu”, spune Cristian.
Vrea un club de kickbox
Una din marile dorinţe ale sportivului este de a-şi înfiinţa propria asociaţie sportivă, unde să predea la un nivel înalt kickbox şi thai box. „Aş vrea să pregătesc sportivi pentru concursuri naţionale şi europene, însă nu mi-ar plăcea să particip personal, deoarece pentru mine un sport trebuie să ofere satisfacţie personală, nu să atragă privirile oamenilor. Sunt adeptul spiritualităţii şi mai degrabă cred în ideea de a-i ajuta pe alţii să se pregătească, decât să mă dau eu în spectacol la diferite concursuri”, consideră sătmăreanul.
Pasionat de tehnologie şi percuţie
„De mic copil am fost pasionat de jocurile pe calculator, iar la 15 ani am devenit interesat să învăţ diferite programe din cărţi. Ulterior, am început să învăţ să repar calculatoare şi laptopuri, acesta fiind în momentul de faţă unul din joburile mele”, dezvăluie Cristi Pintea.
O altă pasiune a tânărului este muzica, fiind un bun percuţionist. „Interesul pentru muzică mi-a fost transmis de tatăl unei foste iubite. La început, băteam tobele din hobby, însă de opt ani învăţ percuţie de la Cserey Csaba, de la care am asimilat cunoştinţe faţă de tot ceea ce înseamnă instrumente de bătut”, spune tânărul.
Alături de Csaba, a participat în acest weekend la Festivalul Tineretului, de la Băile Tuşnad. În viitorul apropiat, cei doi intenţionează să participe la Sibiu, la o prezentare în cadrul Turneului de percuţie.
Întrebări şi răspunsuri
Dintre toate lucrurile, care-ţi oferă cea mai mare satisfacţie?
Tot ceea ce fac este din plăcere, însă ador lucrurile noi şi provocările de orice gen. La sport n-aş renunţa pentru nimic. Fără mişcare, mă consider un om mort. Am avut o perioadă de câteva luni în viaţă în care am neglijat sportul din plictiseală şi am simţit efectul, aveam dureri la cot, genunchi, umeri şi gât, după care am reluat totul, atât din plăcere, cât şi din punctul de vedere al sănătăţii.
Cum îţi place să-ţi trăieşti viaţa?
Sunt o persoană pozitivă şi încerc să privesc mereu partea bună a lucrurilor. Nu-mi place să-mi fac planuri, deoarece mai tot timpul nu-mi ies lucrurile aşa cum îmi doresc. Îmi place să trăiesc în prezent şi să fac lucrurile care-mi oferă satisfacţie pe moment, deoarece nu aş vrea să ajung la bătrâneţe şi să am regrete.
Ce-i place:
Îi plac sporturile, muzica şi filmele. Filmul preferat este „Alien“, peliculă care, deşi a fost filmată în urmă cu 26 de ani, are o tehnologie care pare foarte apropiată de cea folosită în aceşti ani.
Ce nu-i place:
Puţine lucruri nu-i plac, fiind o persoană pozitivă. „În principiu nu mă preocupă să cataloghez oamenii şi să decid ce-mi place şi ce nu. Singurul lucru pe care nu-l suport este să mi se impună ce să fac”, spune Cristian.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite