Creşte numărul minorilor care fură. Doar ieri au fost depistaţi cinci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toţi cei cinci minori sunt cercetaţi de poliţişti/foto: Arhiva
Toţi cei cinci minori sunt cercetaţi de poliţişti/foto: Arhiva

În cursul zilei de ieri, poliţiştii sătmăreni au depistat în urma anchetelor efectuate şapte persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de furt şi tâlhărie. Cinci dintre aceştia sunt minori.

Poliţiştii Secţiei 6 Tăşnad Poliţie Rurală au fost sesizaţi cu privire la comiterea unei tâlhării în care Victima infracţiunii, un bărbat de 42 de ani, din judeţul Sălaj, a reclamat că a fost agresat de cinci tineri, aceştia furându-i şi geanta ce conţinea bunuri şi sume de bani. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti au fost identificaţi principalii suspecţi, cinci tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani, toţi din localitatea Supuru de Jos, Alexandru V., Sergiu S., de 18 ani şi minorii C.V. şi T.S., de 15 ani şi H.C., de 17 ani. Tinerii au acostat victima pe timp de noapte, pe o stradă din localitate, au lovit-o cu pumnii şi picioarele şi i-au sustras geanta, cauzând un prejudiciu de 1.088 lei, recuperat parţial. Suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Tânăr de 17 ani cercetat pentru mai multe furturi

Poliţiştii rurali au reuşit identificarea suspectului şi recuperarea bunurilor sustrase şi în cazul altor infracţiuni de furt comise în comuna Odoreu. De această dată investigaţiile au fost desfăşurate de către poliţiştii Secţiei 3 Satu Mare Poliţie Rurală, pornind de la sesizarea unui bărbat de 48 de ani, din localitate, care a reclamat că i-au fost sustrase din locuinţă trei telefoane mobile, în valoare totală de 700 lei. Poliţiştii l-au depistat pe suspect, un tânăr de 17 ani, din aceeaşi localitate, stabilind că acesta a pătruns prin forţarea geamului în locuinţa consăteanului său şi a sustras telefoanele, pe care ulterior le-a vândut altor persoane, fără a le aduce la cunoştinţă provenienţa bunurilor. Poliţiştii au reuşit însă identificarea persoanelor ce au achiziţionat bunurile, astfel încât două telefoane au putut fi restituite proprietarului păgubit, însă unul dintre acestea nu a mai putut fi recuperat, minorul declarând că a distrus bunul. În urma extinderii cercetărilor în cauză şi administrării de probe concludente, poliţiştii au stabilit că minorul mai săvârşise şi alte două furturi, în dauna altor persoane domiciliate, de asemenea, în Odoreu. Astfel, din anexa unei locuinţe minorul a furat un flex şi un burghiu electric, iar din locuinţa lui Iosif C., de 65 de ani, aparatură electrică, hamuri şi un telefon mobil. Toate aceste bunuri, a căror valoare a fost apreciată de proprietari la suma de 1.100 lei, au fost recuperate de poliţişti şi predate părţilor vătămate. M.T., în vârstă de 17 ani, este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat.

Hoaţă la 14 ani

Şi poliţiştii Secţiei 5 Petreşti Poliţie Rurală au instrumentat un caz de furt, sesizarea fiind formulată de Zoltan P., de 26 de ani, din Sanislău, căruia i-a fost sustrasă bicicleta din faţa Dispensarului din localitate. Poliţiştii au concluzionat în urma cercetărilor că  bunul a fost furat de o minoră de 14 ani din localitate, reuşindu-se recuperarea bicicletei şi restituirea acesteia proprietarului păgubit.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite