Crater de trei metri lungime pe strada Magnoliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Top Gropi Satu Mare 1
Top Gropi Satu Mare 1

Groapa de 13 centimetri adâncime şi 3 metri lungime ocupă jumătate din stradă. Reporterii „Adevărul de Seară“ au găsit gropi imense pe străzile Magnoliei, Depozitelor, Gavril Lazăr şi Astronauţilor.

 „Top 10 cele mai mari gropi din ţară“

„Adevărul de Seară“ şi „Europa FM“ lansează o campanie pentru a identifica cele mai mari gropi din România. Până în 10 martie, vom face, cu ajutorul cititorilor, un inventar al gropilor din toate oraşele ţării. Dacă ştiţi o groapă uriaşă, nu ezitaţi să ne contactaţi. Scrieţi-ne un e-mail pe adresa satumare@adevarul.ro, povestiţi-ne unde este groapa, ce bătăi de cap v-a dat sau cum v-aţi stricat maşina în ea, iar noi o vom înscrie în concursul naţional, nu înainte de a afla ce măsuri vor lua autorităţile pentru a ne scăpa de ea.

Concurenţă mare pentru un loc în topul celor mai mari gropi din Satu Mare. Cel mai mare crater din Satu Mare, găsit în urma unui prim raid efectuat de reporterii „Adevărul de Seară“, se află pe strada Magnoliei, în zona fostei pieţi de maşini. Având o formă dreptunghiulară, o adâncime de 13 centimetri, o lăţime de 1,80 şi o lungime de 3 metri, aceasta acoperă mai bine de jumătate din suprafaţa carosabilă. „Eu vin destul de des aici la depozitele de materiale de construcţii. Strada asta e teroare. De atâta timp nu sunt în stare să plombeze craterul acesta“, spune revoltat Liviu Mihali (43 de ani), şofer. Alte câteva zeci de gropi dispersate pe întreaga stradă le pun zilnic la încercare nervii şoferilor.

Şi pe strada Gavril Lazăr sunt gropi care se bat pentru locul I. Una dintre acestea are o lăţime de 1,60 metri şi o lungime de 2,2 metri. Strada însă poate câştiga cursa pentru „Cea mai mare aglomerare de gropi pe cea mai mică suprafaţă carosabilă“. Pe o porţiune de circa 50 de metri, de la intrarea în stradă până în apropierea Grădinţei „Dumbrava  Minunată“, sunt cel puţin 25 de gropi de dimensiuni apreciabile. „Eu stau de 12 ani pe această stradă. Nu a mai fost reparată de nu ştiu când. Zilnic vin pe aici foarte multe maşini. Oamenii îşi aduc copiii la grădiniţă. Mi se zguduie casa, iar candelabrul mi se mişcă de fiecare dată când trece o maşină“, spune Irina Negrean.

image



Pe strada Astronauţilor, la intrarea de pe Drumul Careiului, una dintre cele 10 gropi formate pe o suprafaţă de câţiva metri măsoară nu mai puţin de 20 de centimetri adâncime, are o lăţime de 60 de centimetri şi o lungime de 1,30 metri. „Întreg cartierul Micro 16 este un mare crater. Este inadmisibil. Noi de ce mai plătim atâtea taxe?!“, afirmă Naghy Zoltan, taximetrist.


A început „marea cârpeală“


Strada Anton Pan, din cartierul 14 mai, cunoscută mai ales de şoferii de taxi pentru craterele din carosabil şi pentru tranşeele lăsate în urmă de lucrările furnizorilor de gaz, a fost ieri „atacată“ de câţiva muncitori Alfarom. „Stăm până vine o maşină să mai ia din materialul din urma decopertării“, spun angajaţii care ar trebui să lucreze la acoperirea gropii. Locuitorii din zonă sunt însă de altă părere. „Ei mai mult stau în loc să lucreze, aici e o groapă enormă făcută de E On Gaz, dar au astupat-o doar cu pământ“, afirmă Molnar Marghit.
Programul de plombare a gropilor a fost demarat de primărie săptămâna trecut, dar până la repararea tuturor celor 13.000 de gropi identificate va mai trece ceva timp. Programul „marea cârpeală“ costă autorităţile locale 700.000 de lei.



image
image
image
Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite