Crăciunul sătmărean, prea sărac în evenimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ediţia de anul trecut a Târgului Moşului s-a bucurat de succes
Ediţia de anul trecut a Târgului Moşului s-a bucurat de succes

Lipsa banilor din acest an, alocaţi sărbătorilor, lasă Sătmarul fără artişti. Cu toate acestea, organizatorii speră ca Târgul Moşului, care va debuta mâine, să aibă cât mai mare priză la public, aşa cum s-a întâmplat la ediţiile anterioare. Şi în acest an, artifiiciile sunt nelipsite în ultima zi a lunii decembrie, însă spectacolul nu va fi conform aşteptărilor sătmărenilor.

Citeşte şi:

Nemţii aduc Târgul de Crăciun la Braşov

Crăciunul în Satu Mare va fi şi anul acesta marcat printr-o feerie de lumini, brazi, concerte şi evenimente, însă cu fonduri mult diminuate faţă de anul trecut. În 2008 Festivalul Christmass Fest a beneficiat de 200.000 de lei. Anul acesta, Casei de Cultură G.M Zamfirescu i-au fost alocaţi 40.000 de lei, din care va trebui să asigure şi artificiile de revelion . Cu toate acestea, organizatorii speră ca sătmărenii să se mulţumească şi cu puţinul, în condiţiile în care banii sunt mult prea puţini. „Sperăm să iasă ceva frumos. Atât ne permitem“, a declarat Maria Magdalena Matei, referent Casa de Cultură G.M. „Zamfirescu“, co-organizator al evenimentelor din luna decembrie.


Târgul Moşului, nelipsit

La iniţiativa Caritas, în perioada 3-5 decembrie Moş Crăciun va fi din nou prezent printre sătmăreni. Ajunsă la ediţia a patra, Târgul Moşului se va ţine în Centru Nou, pe Aleea Coposu. Căsuţele pline de cadouri inedite vor fi amplasare de-a lungul întregului pasaj pietonal. „Şi de această dată, la aceste standuri se vor găsi produse confecţionate de beneficiarii Organizaţiei Caristas“, a declarat Csilla Fazekas, director Caritas. Potrivit organizatorilor, Moş Crăciun va ajunge în municipiu în data de 5 decembrie, unde se va întâlni cu copiii.

Samfest – fără trupe de renume

Dacă până acum Casa de Cultură G.M Zamfirescu, Primăria şi Consiliul Local Satu Mare a obişnuit sătmărenii cu formaţii de renume la festivalurile trecute Samfest, în acest an, tot din cauza fondurilor puţine, concertele vor fi susţinute de formaţii locale, cu mici excepţii. Samfest începe în data de 10 decembrie, la orele 20.00 cu concertele Jazz, fiind urmat în data de 17 decembrie cu cele folk axate pe colinde, iar în 19 cu concerte rock. „Trubute to Pantera, NDC Trio sunt câteva dintre numele de renume ale rock-ului care vor fi prezente la Satu Mare“, a mai declarat Maria Magdalena Matei. Tavi Bud, unul dintre cei mai îndrăgiţi folkişti nu va lipsi din programul concertelor.
Şi pentru ca sărbătorile să fie marcate aşa cum se cuvine, organizatorii nu au uitat de artificii. În data de 31 decembrie, de lângă Casa de Cultură a Sindicatelor vor fi lansate artificiile.


Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite