Coşul de Paşte, pe jumătate gol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melinda Buier a cumpărat aseară produse de Paşte în valoare de 150 de lei
Melinda Buier a cumpărat aseară produse de Paşte în valoare de 150 de lei

Sute de sătmăreni au luat aseară cu asalt magazinele din oraş, dar nu s-au hazardat să achiziţioneze prea multe produse. Majoritatea clienţilor s-au plâns că, din cauza lipsei primelor de Paşte şi a reducerilor salariale, au fost nevoiţi să se limiteze la strictul necesar.     

Forfotă mare aseară, în magazine. Sătmărenii au intrat în febra cumpărăturilor de Paşte, sute de persoane luând cu asalt magazinele de cartier şi hipermarketurile, pentru ultimele cumpărături înainte de Paşte. Chiar dacă înghesuiala a fost mare, majoritatea clineţilor au părăsit magazinele cu coşurile pe jumătate goale. Criza şi salariile reduse au tăiat serios din bugetul alocat cumpărăturilor.

Strictul necesar
„Am cumpărat doar strictul necesar şi am lăsat la casă 260 de lei. Încă nu am reuşit să cumpărăm carnea, aşa că vom mai da o fugă la magazin. Probabil vom mai cheltui încă 100 de lei pentru restul cumpărăturilor“, a declarat Lia Stan, la scurt timp după ce a ieşit din magazinul Kaufland.
„Anul trecut ne-am permis mai multe şi am cheltuit mai mult. Astăzi am cumpărat doar băutura, apa, sucul şi vinul şi am scos din buzunar deja 200 de lei. Chiar dacă încercăm să ne limităm, vom mai cheltui aproximativ 200 de lei pentru restul produselor pe care le vom lua“, a spus Daniela Szăbişan la ieşirea din supermarketul Real.

Fără prime de Paşte
Cu coşul pe jumătate plin a ieşit din magazinul Real şi Amanda Balogh. Chiar dacă nu va pune pe masă carne de miel, ea a cheltuit deja 300 de lei. „Avem noroc că nu ne place carnea de miel, dar şi aşa am cheltuit destul de mult până în prezent. Mai avem nevoie de câteva cumpărături pe care le-am socotit la 100 de lei“, a spus femeia.
Produse în valoare de 150 de lei au pus aseară în coşul de Paşte şi Melinda Buier şi prietenul său. Tinerii au spus că, faţă de anul trecut, acum nu s-au prea hazardat cu cumpărăturile. „Nu am primit prime de Paşte, aşa că am încercat să ne încadrăm în banii de salarii. Astăzi am cheltuit 150 de lei şi coşul e cam gol. În orice caz, mai avem nevoie de câteva produse, pe care vom mai cheltui aproxiamtiv 100 de lei“, a spus tânăra sătmăreancă.   

Satu Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite