Satu Mare: Costurile hârtiei i-au salvat de amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Costurile hârtiei i-au salvat de amenzi
Satu Mare: Costurile hârtiei i-au salvat de amenzi

Poliţia Comunitară a efectuat noaptea trecută o razie, dar nu a dat amenzi din cauza costurilor hârtiei şi a proceselor verbale. Oamenii străzii au scăpat de amenzi pentru că oricum nu aveau din ce să le plătească.

Oamenii străzii şi prostituatele au avut parte de o noapte albă. Serviciul Poliţiei Comunitare a afectuat o scurtă vizită la locuinţele amplasate provizoriu, deranjându-i din somnul dulce. „Fetiţele“ au fost luate în evidenţa Poliţiei Comunitare, urmând ca la următoarele abateri, să fie sacţionate conform legii. „Nu ne mai hazardăm în amenzi şi procese verbale. Costă hârtia, trimiterea proceselor verbale. În plus, ştim că toate sancţiunile contravenţionale nu şi le achită niciodată“, a declarat directorul adjunct al Poliţiei Comunitare, Ioan Precup.

Acţiunea comunitarilor, condusă de inspectorul principal de poliţie, Constantin Ambudan, a început la blocul de locuinţe sociale, de pe strada Ostrovului. La vederea oamenilor legii, cetăţenii s-au refugiat rapid în casele lor, multe dintre ele fără geamuri şi uşi. Centralele termice dezafectate, locul în care boschetarii îşi duc veacul au fost vizitate de oamenii legii. În clădirea de pe strada Ravensburg, au fost identificate patru persoane, două dintre acestea fiind din Baia Mare. Pe strada Crinului, alţi trei oameni ai străzii au fost găsiţi dormind. Toţi sunt clienţi fideli ai oamenilor legii. „Am prins-o cu altul şi m-a dat afară. Acum dorm pe unde apuc. Am patru copii acasă, cel mai mic are vârsta de 7 ani“, explica unul dintre oamenii străzii,  Karaba Csabi, de 31 de ani.

Prostituatele, tot mai puţine

Zonele des frecventate de prostituate sunt cunoscute de Poliţia Comunitară. Azi-noapte, foarte puţine au ieşit să presteze servicii contra-const. În zona gării nu a fost picior de „fetiţă“, în schimb, în faţa Hotelului Dacia, respectiv Aurora, una dintre zonele preferate de acestea, câteva prostituate încercau să le explice poliţiştilor că stau de bună voie în frig, fără să aştepte pe cineva. Karolina Simona Toma, de 30 ani a afirmat că nu ar mai fi pe stradă dacă ar vea clienţi. Cealaltă prietenă a sa, Erika Izabella Pinjou, însărcinată, nu vroia să recunoască faptul că se prostituează. Până la dispariţia patrulelor, „peştii“ peştii au preferat să stea deoparte.  

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite