Costă mai mult reparaţia maşinilor decât a drumului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Vasile Lucuţ solicită Consiliului Judeţean repararea drumului Vetiş-Oar, pe care circulă maşinile firmei. Patronul Unicarm spune că refacerea drumului ar costa mai puţin decât plăteşte el pentru repararea maşinilor stricate.

Drumul care face legătura între localitatea Vetiş şi satul Oar a devenit de aproximativ o lună coşmarul şoferilor. Zeci de reclamaţii şi sesizări legate de starea proastă în care se află acest tronson de aproximativ cinci kilometri au fost depuse la Primăria din Vetiş, dar şi la Consiliul Judeţean. Printre reclamanţi se numără şi omul de afaceri Vasile Lucuţ, care are la Vetiş fabrica de produse şi preparate de carne. El spune că plăteşte anual, la bugetul de stat, taxe şi impozite de aproximativ 20 de miliarde de lei vechi şi că din aceşti bani autorităţile ar putea repara acest drum. „Am depus o grămadă de solicitări şi sesizări la Primărie şi la Consiliul Judeţean ca să se repare acest drum. Plătesc 15-20 de miliarde de lei anual la taxe si impozite şi din banii ăştia se poate face un drum. Cheltui mai mult cu reparaţia maşinilor stricate decât ar costa lucrările la acest tronson. Toată lumea a promis că se va face ceva, însă nu avem rezultate“, a declarat omul de afaceri sătmărean. El susţine că suspensiile şi direcţiile maşinilor cu care este transportată marfa se strică frecvent şi că acest lucru are un impact negativ asupra afacerii pe care o coordonează. Circa 30 de maşini încărcate cu marfă de la fabrica de carne trec zilnic pe drumul plin de gropi.

Reparaţiile încep la vară
Primarul comunei Vetiş, Iuhasz Ludovic, spune că lucrările de modernizare a drumului vor fi scoase la licitaţie în acest an. „În primăvara aceasta se vor astupa gropile, însă lucrările de modernizare vor fi scoase la licitaţie, iar la vară sperăm să ne apucăm de treabă. Drumul s-a stricat mai tare acum din februarie, de când vremea s-a încălzit“, spune primarul.

Nu doar Vasile Lucuţ s-a plâns autorităţilor de starea jalnică a drumului, ci şi alţi şoferi. „Am văzut că sunt multe reclamaţii, dar vremea nu ne-a permis să începem reparaţiile. Pentru plombările din acest an am alocat aproximativ patru milioane de lei de la buget, iar în aceste lucrări va intra şi acest tronson. Vasile Lucuţ are dreptate“, a precizat Mircea Govor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean. El susţine că tronsonul de drum judeţean cuprins între Vetiş şi Oar nu are fundaţie, situaţie întâlnită la majoritatea drumurilor judeţene. „Am avea nevoie de cel puţin 100 de milioane de euro ca să facem fundaţii la toate drumurile judeţene“, mai spune reprezentantul Consiliului Judeţean. Cei cinci kilometri ai drumului Vetiş-Oar nu au fost incluşi în lista celor 250 de kilometri de drumuri judeţene şi comunale care vor fi reparaţi cu bani de la Ministerul Dezvoltării.

Citat: Cheltui mai mult cu reparaţia maşinilor stricate decât ar costa lucrările la acest tronson.
Vasile Lucuţ, om de afaceri

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite