Cosmetice expirate şi mizerie în saloanele de înfrumuseţare din Carei şi Negreşti Oaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorul Valentin Breban a declarat că verificările în saloane vor continua
Inspectorul Valentin Breban a declarat că verificările în saloane vor continua

Saloanele de înfrumuseţare din Carei şi Negreşti Oaş au fost luate la puricat de comisarii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Satu Mare. Aici, comisarii au găsit nereguli cu duiumul, de la cosmetice expirate la nerespectarea programului de dezinsecţie a saloanelor şi dezinfectarea obiectelor de lucru la prosoape murdare păstrate în acelaşi loc cu cele curate.

Amenzi în valoare de 14.000 lei
 Pe lângă vopsele de păr, lac de unghii şi creme pentru faţă cu termenul de valabilitate expirat, care au fost oprite de la comercializare, inspectorii au constatat că în unele saloane nu se efectuează zilnic sterilizarea şi dezinfectarea obiectelor de lucru. La un salon din Carei comisarii au constatat că nu se respectă programul de dezinsecţie şi dezinfectare a periilor, pieptenilor şi a alte obiecte de lucru iar prosoapele murdare erau ţinute în acelaşi loc cu cele curate. Deasemenea, părul tuns era aruncat în saci de plastic alături de alte deşeuri. Amenzile aplicate agenţilor sunt în valoare de 14.000 de lei. 

360 de baterii auto oprite de la comercializare

360 de baterii de maşini şi acumulatori au fost oprite temporar de la comercializare iar agenţii economici au primit avertismente deoarece instrucţiunile de utilizare nu erau traduse în limba română. 
   

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite