Coşmar pentru magazinele de vise din Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia şi Protecţia Consumatorului au sancţionat cu amenzi de aproape 30.000 de lei cele trei magazine de plante etnobotanice din judeţ pentru nereguli în comercializarea acestor tipuri de produse, şi au dispus suspendarea activităţii unuia dintre acestea pe o perioadă de 6 luni.

Magazinul de plante etnobotanice de pe strada Avântului a fost închis pentru şase luni. 

17 probe au ridicat poliţişti

Poliţiştii au ridicat în vederea expertizării fizico-chimice mostre din 17 tipuri de produse oferite spre vânzare. Analizele de laborator urmează să indice dacă substanţele conţinute de aceste mostre intră sub incidenţa legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri cu modificările şi completările ulterioare şi a legii 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şoi preparatelor stupefiante şi psihotrope. Ca urmare a controlului efectuat, au fost aplicate de către comisarii C.J.P.C. sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.000 de lei, iar faţă de unul dintre magazine s-a dispus măsura închiderii temporare pe o perioadă de până şase luni.

La data de 15 februarie a fost publicată în Monitorul Oficial, Ordonanţa de Urgenţă nr. 6 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite