Corpul de control al IGPR, în control la Satu Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ANCHETĂ O comisie de control a Inspectoratului General al Poliției Române a sosit ieri la Satu Mare pentru a efectua verificări în mai multe cauze în care au fost implicaţi poliţişti.

Potrivit unor surse din Inspectoratul de Poliție al Județului Satu Mare, reprezentanții IGPR vor să afle scopul unei presupuse întâlniri produse pe raza comunei Agriș între interlopul Dorel Tukacs și comisarul șef Adrian Zbona, şeful Poliţiei Municipiului Satu Mare. Întâlnirea ar fi avut loc la scurt timp după ce Tukacs făcuse scandal într-un local. Dorel Tukacs a fost condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare după ce a fost prins încasând taxe de protecție. În dosar, pentru aceleași infracțiuni, a mai fost condamnat la aceeași pedeapsă Nicolae Fușle, iar Bogdan Tărțan a primit doi ani și trei luni de închisoare cu suspendare.

Șeful postului comunal de poliție Agriș, agentul șef principal Constantin Ciurdea, a declarat pentru „Adevărul“ că nu știe nimic despre producerea vreunui incident în localitate care să-l fi avut în prim plan pe interlop și nici despre întâlnirea dintre cei doi. „Nu sunt abilitat să discut acest subiect. Vă mărturisesc că am auzit de control, dar nu știu nimic despre vreun incident petrecut în localitate sau comună între cei doi”, a declarat Ciurdea. Comisarul șef Adrian Zbona a refuzat să discute cu reporterii Adevărul: „Vorbiți cu purtătorul de cuvânt”.

Purtătorul de cuvânt al instituției, inspectorul principal Ana Mălăescu Lăpuștea, a confirmat prezența la Satu Mare a Comisiei de control. „Există un control de la București și se fac verificări, însă Biroul de presă nu a fost informat cu privire la aspectele verificate”, a spus Mălăescu.
Potrivit surselor din IPJ, ancheta IGPR îi vizează și pe polițiștii care au făcut striptease pentru colegele de serviciu la o petrecere privată de 8 martie.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite