Satu Mare: Sute de lumini s-au aprins aseară în pasajul Corneliu Coposu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima ediţie a acţiunii internaţionale „Un million de stele pentru solidaritate“ desfăşurată ieri la Satu Mare în pasajul Corneliu Coposu a înregistrat un succes.

Sute de sătmăreni s-au adunat în pasaj şi au aprins câte o lumânare în semn de solidaritate faţă de vârstnici şi bolnavi. Acţiunea a fost organizată de Organizaţia Caritas care a pus la dispoziţia participanţilor lumânări ce au putut fi procurate în schimbul unei donaţii simbolice, suma adunată urmând a fi oferită centrelor de îngrijire a vârstnicilor la domiciliu.  2009  este primul an când în 7 oraşe din România, printre care şi Satu Mare, lumina celor un milion de stele s-a aprins la ora 17.00.



„Suntem mulţumiţi de rezultatul primei ediţii a acţiunii. Oamenii au dat dovadă de solidatitate. Am remarcat şi apreciez, şi eu şi colegii mei, interesul şi implicarea în special a tinerilor sătmăreni în astfel de acţiuni. Aceştia ne-au confirmat, încă odată, că sunt atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul lor dar mai ales la nevoile celor aflaţi în dificultate. Pentru asta le mulţumim, atât lor cât şi celor care au fost prezenţi“, a declarat purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Caritas, Fazekas Csilla.


Cei prezenţi au donat 1.800 de lei


În urma donaţiilor s-au adunat 1.800 lei, bani ce vor intra în contul centrelor de îngrijire a vârstnicilor la domiciliu. Printre participanţi s-a numărat primarul Iuliu Ilyes, managerul Spitalului Judeţean, Paula Mare şi episcopul romano-catolic, Eugen Schönberger.


Organizatorii şi-au propus să organizeze anual evenimentul aşa încât acesta să devină o tradiţie şi la Satu Mare. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite