Copil de 11 ani, dispărut de 6 luni de acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Matyas Csaba Milan din Carei a plecat de acasă în luna octombrie a anului trecut şi de atunci nimeni nu l-a mai văzut. Băiatul, născut în Ungaria, a fost abandonat de părinţi şi este crescut doar de bunica lui, care a făcut eforturi disperate în urmă cu 11 ani ca să îl poată adopta.

Abandonat de mamă încă de la naştere, Matyas Csaba Milan a fost adoptat şi crescut de Szocs Ilona, bunica lui din partea tatălui, de la vârsta de 4 luni.
Femeia, în vârstă de 55 de ani, are 8 copii şi 23 de nepoţi, însă, spune ea, cu niciunul dintre aceştia nu a mai avut asemenea probleme. „Noră-mea l-a abandonat imediat după ce au fost externaţi de la spitalul din Budapesta, unde născuse. La câteva zile după naştere, ea a fost expulzată din Ungaria pentru comercializare ilegală de tutun, iar copilul a fost abandonat”, povesteşte Szocs Ilona.
În decurs de 4 luni, femeia a reuşit să obţină toate vizele şi actele necesare pentru a-şi aduce nepotul în ţară şi pentru a-l putea adopta şi creşte în condiţii legale.

Căutat de poliţişti


Bunica susţine că nu este prima dată când băiatul pleacă de acasă, dar că niciodată nu a lipsit atât de mult timp. „A mai plecat el de-acasă pentru 1-2 săptămâni, chiar şi pentru o lună, însă niciodată nu a mai fugit pentru o perioadă aşa lungă. Ultima oară a fost văzut la şcoală, când împreună cu alţi trei copii, a plecat la cursul de informatică unde era înscris. Cei trei prieteni ai lui au apărut după un timp, însă el nu. De atunci îl căutăm şi sunt foarte îngrijorată deoarece mi-e frică să nu fi păţit ceva grav”, cotinuă femeia.
Ea spune că băiatul, deşi are doar 11 ani, când fugea de acasă venea la Satu Mare, unde era găsit mereu cu aceiaşi prieteni de pe stradă alături de care obişnuia să se drogheze. Odată, bunica şi-a recuperat nepotul de la un centru de minori din Timişoara. Cum a ajuns acolo, nici până azi nu se ştie.
Poliţia îl caută de când a fost dat în urmărire, însă fără rezultate. „De când am fost informaţi că băiatul a dispărut din nou de-acasă, acesta este căutat de echipele specializate pe cazuri de dispariţie minori, însă deocamdată fără rezultat”, spune Ana Mălăescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare.
Cei care l-au văzut pe băiat sunt rugaţi să apeleze Poliţia municipiului Satu Mare sau pe cea din Carei.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite