Satu Mare: Copil de nouă ani abuzat şi bătut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Copil de nouă ani abuzat şi bătut
Satu Mare: Copil de nouă ani abuzat şi bătut

Copilul afirmă că, sub ameninţarea bătăii, un vecin l-a supus la perversiuni sexuale orale în repetate rânduri. Presupusul agresor, un tânăr în vârstă de 19 ani, neagă acuzaţiile, spunând că sunt invenţiile copiilor din sat

La începutul lunii iunie, un minor în vârstă de cinci ani din Sătmărel i-a povestit mamei sale că a văzut cum, colegul lui de joacă, Septimiu a fost luat cu forţa de un vecin, dus în tufişuri şi obligat la perversiuni sexuale orale. După ce femeia şi-a anunţat vecinii, părinţii copilului au rămas şocaţi de ororile prin care a  fiul lor spune că a trecut. „ L-a bătut şi ameninţat să nu ne spună, am aflat de la copilul vecinului, Ary Cristofer, a văzut cum, în data de 4 iunie, Andrei Hofenpradli în vârstă de 19 ani, l-a tras pe copilul meu Septimiu, cu forţa într-un tufiş , unde l-a obligat să îi facă sex oral”, spune Gheorghe Morariu, tatăl copilului care afirmă că a fost abuzat. 

Nu a fost primul abuz

Tot atunci, Viorica şi Gheorghe Morariu au mai aflat de la fiul lor că ceea ce s-a petrecut la începutul lunii iunie nu a fost primul abuz. Copilul afirmă că anul trecut în toamnă a început totul, fiind ameninţat cu bătaia de vecin. „S-a întâmplat de trei ori, de anul trecut din toamnă. Ultima dată, mă jucam cu copii pe stradă, m-a prins tare de mână şi m-a dus în tufiş. A spus că dacă le spun părinţilor mă bate şi mă omoară şi m-a lovit”, spune Septimiu. Şi tatăl băiatului, Gheorghe Morariu, a declarat că băiatul său era bătut până vomita după care era obligat la perversiuni. “De câte ori îl întâlnea îl lua de după cap şi îl ducea pe o străduţă între nişte tufişuri unde îl batjocorea. Şapte copii din sat au povestit că l-au văzut ce făcea cu băiatul meu. Odată l-a dus şi lângă cimitir” a declarat părintele supărat. Ghorghe Morariu afirmă că, după ce a sesizat poliţia, vecinul  lor a recunoscut totul în faţa autorităţilor. “L-am luat de mânuţă pe Septimiu şi ne-am dus la locuinţa familiei Hofenpradli unde am discutat cu el şi cu părinţii lui, însă Andrei (zis Ştrumfu) nu a recunoscut nimic în faţa noastră. La poliţie însă a recunoscut, dar nu înainte de a încerca să dea vina pe alţi tineri din cartier”. După ce totul a ieşit la iveală familia Morariu spune că bărbatul de 19 ani a început să îşi ameninţe din nou victima.

Acuzatul spune că sunt invenţiile copiilor

Presupusul agresor, Andrei Hofenpradli în vârstă de 19 ani, neagă acuzaţiile care i se aduc. „ Eu am fost la muncă în ziua în care spun ei că s-a întâmplat. Au inventat totul, nu am fost eu. Sunt săraci şi acum vor bani de la familia mea”, afirmă tânărul acuzat. 

Septimiu are coşmaruri

Viorica Morariu, mama minorului abuzat, susţine că băiatul ei se trezeşte noaptea şi plânge. A observat că în ultima perioadă este mai retras şi mai speriat însă a crezut că are o perioadă mai proastă. “Are coşmaruri şi vorbeşte în somn. De când cu povestea asta a început să facă treaba mică în pat” a declarat mama. Cazul a fost sesizat şi direcţiei pentru Protecţia Copilului Satu Mare care a deschis o anchetă. Directorul adjunct, Mariana Dragoş a declarat că băieţelul a fost inclus într-un program de consiliere. “Septimiu este foarte receptiv iar şedinţele de consiliere l-au ajutat să depăşească trauma. Şedinţele încă nu s-au încheiat” a declarat Mariana Dragoş.  Dosarul a ajuns pe masa poliţie. Purtărorul de cuvânt al IJP, Ana Mălăescu, a declarat că acest caz este în cercetare iar dosarul se află la Serviciul de Investigaţii Criminale.     

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite