Copii cu nume ciudate - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi
Cele mai importante titluri din ziarele locale de astăzi

În ultimii ani, tot mai mulţi copii din Sătmar sunt botezaţi,  cu nume inspirate din filme, dar şi cu nume fără sens, scrie Gazeta de Nord - Vest, iar Clădirea modernizată a Vămii Halmeu se ridică la nivelul cerinţelor Spaţiului Schengen, scrie Informaţia Zilei.


             Botezul unui copil a reprezentat dintotdeauna o problemă majoră şi poate chiar dificilă pentru orice familie. De regulă, copiii erau botezaţi după numele unui membru reprezentativ din familie sau după numele unui sfânt ce era sărbătorit în preajma zilei de naştere a pruncului. În ultimii ani, s-a putut constata o influenţă puternică a celebrităţilor vremii asupra numelui unui copil. Părinţii şi-au botezat în multe cazuri copiii cu nume de actori, eroi de film, sfinţi, în general celebritati simpatizate de parinţi, dar şi cu nume ridicole, precum “Pitipong”, “Sandocan”, “Jimy”, “Titanilla” ori “Bulcsu”


Clădirea modernizată a Vămii Halmeu se ridică la nivelul cerinţelor Spaţiului Schengen, scrie Informaţia Zilei.

Joi a fost inaugurată parţial lucrarea de modernizare a Punctului de trecere a Frontierei Halmeu. Modernizarea şi reconfigurarea patrimoniului imobiliar al Punctului de trecere a frontierei Halmeu reprezintă un pas important în vederea atingerii obiectivului aderării la Spaţiul Schengen. Asigurarea infrastructurii în punctele de trecere a frontierei (sedii, separarea fluxului de turişti etc.) este una din condiţiile în vederea aderării la spaţiul Schengen. Valoarea investiţiei este 3 milioane euro.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite