Satu Mare: Copii fără vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Satu Mare: Copii fără vacanţă
Satu Mare: Copii fără vacanţă

În timp ce elevii profită din plin de vacanţa de vară, unii adolescenţi îşi petrec timpul liber la muncă. Cu toate că este vorba despre bani puţini, elevii muncitori se multumesc şi cu câte un „ciubuc”.


Tordai Kinga a terminat clasa a X-a, însă munceşte în fiecare vară ca şi vânzător ambulant la îngheţată. Îşi parchează bicicleta cu marfă pe străzile Sătmarului în aşteptare de noi clienţi. “Şi vara trecută am lucrat la acelaşi patron. Îmi place ce fac”, a declarat Tordai Kinga.
Tânăra adolescentă mărturişte că are nevoie de bani şi de aceea a ales să nu piardă vremea în vacanţă. “De multe ori văd în vitrinele unui magazin o bluză care îmi place. Dacă nu am bani mă resemnez, însă acum cu acest serviciu reuşesc să îmi satisfac poftele”, a declarat tânăra.
În fiecare dimineaţă, la ora 10.00, Kinga îşi parcheză bicicleta pe strada Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Satu Mare. Oamenii o cunosc deja şi apelează cu încredere la serviciile sale. “Trebuie să ştii cum să vorbeşti cu clienţii, să le spui că produsul tău merită cumpărat”, a spus tânără.

Munceşte de mică

Face parte dintr-o familie normală, fără pretenţii foarte mari de la viaţă. Mai are o soră, care acum a terminat clasa a XII-a, însă ea nu şi-a găsit deocamdată loc de muncă. “Eu muncesc pentru că nu îmi place să stau acasă. Ştiu multe cazuri unde tineri preferă să profite din plin de vacanţa de vară. Am ajuns la o concluzie: dacă stau acasă, nu câştig bani”, a spus foarte încrezătoare tânăra de 18 ani. Urmează să intre în clasa a XI-a, la Grup Şcolar “Constantin Brâncuşi” din Satu Mare. Ştie că şi anul viitor va alege să muncească, date fiind condiţiile şi cerinţele de la şcoală. “Este destul de greu în zilele acestea”, a mai declarat tânără.

Îşi strânge bani pentru un ATV

Un alt caz special este tânărul George Neagu, elev în clasa a X-a. A început să lucreze din prima zi de vacanţă.

image



“În data de 16 iunie am şi venit la muncă. Îmi place ce fac, câştig bine şi vreau să îmi cumpăr un ATV”, a declarat adolescentul.
Munceşte la o firmă de sucuri din municipiu, unde împreună cu şoferul distribuie marfă în toată ţara. Câştigă foarte bine, 900 de lei pe lună, însă şi munceşte de dimineaţa şi până seara. “Nu este foarte greu, îmi place că văd ţara. În felul acesta nu mă plictisesc acasă şi îmi strâng şi bani”, a spus George Neagu.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite