Contrabandişti de ţigări prinşi după o urmărire ca în filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură de 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă
Captură de 15.000 de pachete de ţigări de contrabandă

Un bărbat din Huta Certeze a fost prins ieri, la graniţa judeţelor Satu Mare şi Maramureş, cu un microbus încărcat cu 15.000 de pachete de ţigări după o urmărire ca în filme a poliţiştilor de frontieră din cele două judeţe.


Poliţiştii de frontieră maramureşeni au cerut ieri sprijinul colegilor sătmăreni pentru a prinde un bărbat din Huta Certeze care transporta, din zona localităţii Piatra, Maramureş, înspre Satu Mare un microbus încărcat cu  15.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 15.000 de euro. Poliţiştii de frontieră maramureşeni au organizat un adevărat filaj, în urma unor informaţii deţinute de aceştia privind un transport consistent de ţigări de contrabandă.

        Ieri, în jurul orei 14, în zona localităţii Piatra, în imediata apropiere a frontierei de stat, poliţiştii de frontieră maramureşeni l-au filat pe S. Vasile de 35 de ani din localitatea sătmăreana Huta Certeze,  în timp ce  încarca mai multe colete voluminoase într-un microbus, ulterior pornind spre judeţul Satu Mare. În tot acest timp, poliţiştii maramureşeni erau pe urmele transportului organizat de contrabandişti, pentru a vedea destinaţia celor 15.000 de pachete de ţigări.  Când transportul a ajuns în zona intrării în judeţul Satu Mare, poliţiştii de frontieră maramureşeni au blocat posibilele direcţii de rute alternative.

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au încercat să îl oprească regulamentar microbusul. Când a văzut poliţiştii de frontieră, şoferul a demarat în trombă virând pe o stradă laturalnică. După o urmărire ca în filme, maşinile Poliţiei de Frontieră Satu Mare au blocat microbusul, reuşind să îl reţină pe contrabandistul sătmărean şi să confişte marfa în valoare de 15.000 de euro.

Potrivit Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Fronteră Maramureş, în reţeaua care a organizat transportul au fost implicaţi patru maramureşeni, cercetaţi acum pentru complicitate la contrabandă, de către un procuror al DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş şi politiştii de frontieră maramureşeni delegaţi de către acesta, pentru a identifica toate persoanele implicate în reţeaua de contrabandă cu ţigări. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite